04.06.2020

Microsoft Office & Office 365: Wat maakt ze anders en hoe kunnen ze samenwerken?

Office comparaison.png

Office Standard 2019 

Office Standard is een complete oplossing die programma's biedt voor alle soorten werk en projecten.

De Office-suite omvat :

 • Excel, een spreadsheet met tools voor gegevensanalyse en visualisatie.
 • OneNote, een applicatie voor het maken van notities die het mogelijk maakt om verschillende soorten inhoud te delen tussen de teamleden.
 • Outlook, een tijd- en informatiemanager die e-mail, agenda, contactpersonen en taakbeheer integreert.
 • PowerPoint, een grafisch presentatieprogramma met tekst-, geluids- en animatie-effecten.
 • Publisher, een desktop publishing programma dat mensen met basisvaardigheden op het gebied van lay-out in staat stelt om een grote verscheidenheid aan materialen te creëren.
 • en Word is een compleet tekstverwerkingsprogramma

Een Office 2019-licentie is slechts geldig voor één apparaat. Het is dus geschikt voor de behoeften van één persoon. 

Als meerdere van uw medewerkers Office Standard hebben en in een team moeten werken, dan kunnen ze dat doen dankzij de "Web en mobiele toegang". Dankzij Office Online en gratis applicaties voor mobiele apparaten kunnen gebruikers op verschillende locaties hetzelfde bestand tegelijkertijd ondertekenen of bewerken. Ze kunnen elke webbrowser of mobiel apparaat met Windows, iOS of Android gebruiken.

Office 2019 is meer geschikt voor individuen of teams die vaak in dezelfde kantoren werken. Nonprofits met complexe en gevarieerde opdrachten beschikken al over veel van de instrumenten die ze nodig hebben om hun projecten uit te voeren.

 

Office 365

Office 365 is een hybride dienst die zowel het online als het kantoorgedeelte van de Office suite aanbiedt. Afhankelijk van uw abonnement kan Office 365 naast de online versies van Microsoft Server-producten (zoals Exchange, SharePoint en Lync) ook toegang bieden tot de desktopversie van Office. 

Rekening houdend met de omvang van uw organisatie, de programma's die u gebruikt en de functies die ze bieden, moet u de versie van Office kunnen kiezen die het beste bij uw behoeften past.

De verschillende versies die Office 365 biedt zijn:

 • Office 365 Essentials voor nonprofits
 • Office 365 Bedrijf E1 voor nonprofits

Deze gratis abonnementen bevatten niet de volledige lokale versie van Office (inclusief Word, Excel, PowerPoint, enz.). Als u offline wilt werken, kunt u via SOCIALware de nieuwste versie van Office 365 aanvragen om deze gratis Office 365-abonnementen af te ronden. Hier vindt u de Office-versies die beschikbaar zijn via SOCIALware.

De andere 3 opties zijn tegen gereduceerde prijzen, maar omvatten Office in het abonnement:

 • Office 365 Premium voor nonprofits
 • Office 365 Bedrijf E3 voor nonprofits
 • Office 365 Bedrijf E5 voor nonprofits

Met deze programma's kunnen uw medewerkers op maximaal vijf apparaten per gebruiker gebruik maken van Office-toepassingen en bieden ze een aanzienlijke prijsverlaging op de bovengenoemde producten. De Small Business programma's zijn gericht op kleine non-profit organisaties zonder IT-personeel ter plaatse. Deze abonnementen zijn eenvoudiger op te zetten, te gebruiken en te onderhouden dan Enterprise-abonnementen, maar zijn beperkt tot maximaal 300 gebruikers. Aan de andere kant zijn de Enterprise-versies bedoeld voor organisaties van elke grootte die gebruik maken van een client/server-netwerk, zoals Windows Server. 

In tegenstelling tot Office Standard zijn de Office 365-aanbiedingen maandelijks en staan ze verschillende gebruikers toe. Teams die veel op afstand en in het veld werken zullen profiteren van de flexibiliteit en toegankelijkheid van Office 365.

Voor meer details over deze aanbiedingen kunt u de pagina "Office 365 voor nonprofits" op de Microsoft-site raadplegen.