06.04.2020

Begrijp de videoconferentie-tools die voor uw non-profit beschikbaar zijn

videoconference_tools.png

Naarmate de wereld elke minuut verder weg komt te liggen, wordt het belang van verbinding met mensen over de oceanen en tijdzones heen steeds groter. Techsoup Nederland biedt een gevarieerd aanbod voor non-profits die willen investeren in videoconferentie-instrumenten, en het is niet altijd gemakkelijk om het instrument te kiezen dat aan uw behoeften voldoet. Hier vindt u een overzicht van de producten die u uit de Techsoup Nederland-catalogus kunt halen om u te helpen de perfecte tool voor uw non-profit te vinden.

 

Zoom: Gemakkelijk vergaderen

Zoom biedt zijn gebruikers een betrouwbaar cloudplatform dat kan worden gebruikt voor video- en audioconferenties op afstand, maar ook voor chatten en samenwerken. Zoom is toegankelijk via desktopcomputers en mobiele apparaten, maar ook via conferentiezaalsystemen en telefoons. Dit maakt het een uitstekende optie voor non-profits die behoefte hebben aan een flexibel systeem dat gebruikers in staat stelt om verbinding te maken met de verschillende soorten technologische ondersteuning die vandaag de dag beschikbaar zijn. Merk op dat dit misschien niet de beste optie voor u is als u slechts één of twee Pro-licenties nodig heeft, aangezien het alleen beschikbaar is als een 10-licentiepakket via Techsoup Nederland.

Zoom kan worden gebruikt om contact te houden met donateurs, vrijwilligers en partners, maar ook met mensen binnen uw organisatie. U kunt uw vergaderingen opnemen in video-, audio- en tekstformaat en uw scherm delen met anderen tijdens een vergadering. U kunt ook een gratis plug-in voor Chrome en Outlook gebruiken om gemakkelijk Zoom-vergaderingen te plannen.

De optionele uitbreidingsmodules maken het mogelijk om:

 • Webinars te organiseren met maximaal 50 sprekers
 • Vergaderingen te houden in met apparatuur uitgeruste conferentieruimten
 • Gebruik de Zoom Rooms software voor een "one touch meeting" en agenda-integratie.
 • Vergaderingen te houden met maximaal 500 personen

Zoom kan geschikt zijn voor uw organisatie als:

 • U vaak een betrouwbare manier nodig hebt om op afstand collega's, partners of anderen binnen of buiten uw organisatie te ontmoeten.
 • U medewerkers of vrijwilligers op afstand moet opleiden.

GET ZOOM

TeamViewer: snel oplossen van problemen op afstand

TeamViewer richt zich meer op het beheer van IT-kwesties op afstand dan op het hosten van grote vergaderingen. Het stelt gebruikers in staat om eenvoudig verzoeken om ondersteuning van medewerkers te beheren, met service queuing mogelijkheden en de mogelijkheid om (tegen extra kosten) online vergaderingen met maximaal vier andere gebruikers op afstand uit te voeren en vast te leggen.

Zonder dat er een VPN of netwerkconfiguratie nodig is, biedt TeamViewer eenvoudige, platformonafhankelijke online toegang tot computers, mobiele apparaten, servers en andere netwerkmachines. Beveiligd door end-to-end 256-bits encryptie en twee-factor authenticatie, kan TeamViewer uw organisatie helpen om te voldoen aan zowel HIPAA als GDPR, waardoor gevoelige gegevens worden beschermd.

TeamViewer voldoet waarschijnlijk aan de behoeften van uw non-profit als:

 • Uw organisatie een raamwerk nodig heeft om IT-ondersteuning te bieden aan medewerkers op afstand, of aan leden van uw eigen IT-team.
 • Uw teams werken in verschillende tijdzones en daarom 24/7 toegang nodig hebben tot computers, servers of mobiele apparaten nodig.
 • U wilt samenwerken met andere technici, collega's of partners in ondersteunende sessies op afstand om problemen te verhelpen en op te lossen.

Microsoft Teams: eenvoud en integratie

Microsoft Teams is een echte samenwerkingstool, ontworpen voor het delen, beheren en communiceren van documenten, terwijl het naadloos integreert met andere Microsoft-cloudproducten. Het stelt u ook in staat om online vergaderingen te organiseren met behulp van audio en video met iedereen binnen of buiten uw organisatie. Er zijn functies beschikbaar waarmee u uw scherm kunt delen, hulp kunt krijgen bij het plannen en vergaderingen kunt opnemen. Het bevat zelfs een vertaalfunctie bij het werken in verschillende talen.

Met de functie "live-evenementen" kunt u webinars, presentaties en grote bijeenkomsten met maximaal 10.000 deelnemers organiseren. Een wereldwijd opbelnummer en integratie met de hardware van Microsoft-partners geeft uw externe medewerkers of partners over de hele wereld de mogelijkheid om aan uw vergaderingen deel te nemen op de manier die voor hen het meest geschikt is.

Om meer te weten te komen over hoe u het beste uit Microsoft-teams kunt halen, kunt u de volgende cursussen volgen Teams for Nonprofits van TechSoup.

Teams is enkel beschikbaar in het kader van Office 365 . Met dit in het achterhoofd kan het voor uw organisatie passend zijn als:

 • U al andere Microsoft-producten gebruikt en geniet van een eenvoudige integratie met Outlook, Microsoft Office en andere elementen van Microsoft-pakketten. Het is ook geweldig als u kosten wilt besparen en minder gereedschap wilt gebruiken in uw dagelijkse werkzaamheden.
 • U de mogelijkheid moet hebben om zeer grote online evenementen of vergaderingen te organiseren.
 • Bepaalde groepen mensen in uw organisatie regelmatig bijeen komen. Notities en opnames kunnen worden opgenomen en geraadpleegd in een vergaderingsdraad.

Google Hangouts: een soepele en flexibele oplossing

Google Hangouts - inclusief Hangouts Chat en Hangouts Meet - maakt deel uit van G Suite van Google. Hangouts Meet is het videoconferentie-element. Het is volledig geïntegreerd met G Suite en vereist geen extra plug-ins, zodat uw collega's, partners en vrijwilligers zich gemakkelijk kunnen aansluiten door eenvoudigweg op een link te klikken. Vergaderingen kunnen tot 30 personen omvatten, die de vergadering kunnen bijwonen via eender welk toestel, van een mobiele telefoon tot een vergaderzaal.

Android- en iOS Meet-applicaties zijn beschikbaar, alsook is er een specifiek oproepnummer aangeboden in de Enterprise-editie van de G-Suite. U heeft toegang tot de G-Suite en andere onderdelen van Google for Nonprofits via de Techsoup Nederland catalogus.

We raden u aan om Google Hangouts te proberen als:

 • U al gebruik maakt van G Suite of andere Google-producten in uw organisatie.
 • U vaak middelgrote bijeenkomsten van maximaal 30 personen moet organiseren.
 • Het belangrijk is dat uw vergaderingen toegankelijk zijn vanaf de overgrote meerderheid van de apparaten, zonder dat u applicaties of plug-ins hoeft te downloaden.

Videoconferentie-instrumenten: een zij-aan-zij-vergelijking

TOOLKOSTEN VIA Techsoup NederlandMAX. DEELNEMERS AAN DE MEETINGTOEGANKELIJKHEIDINTEGRATIEVERMOGENANDERE KENMERKEN
Zoom $65 administratieve kosten voor toegang tot de kortingstarieven op Zoom Meetings Pro. Met deze korting betaalt u Zoom $74,95 per host. Zie "Andere functies" voor de add-ons die tegen een gereduceerde prijs beschikbaar zijn. Zoom Meetings Pro laat tot 100 deelnemers toe, allemaal op video. Vergaderingen zijn toegankelijk via desktopcomputers, mobiele apparaten, vergaderzaalsystemen en telefoons. Gratis plug-ins geven toegang tot de planningswizard in Chrome en Outlook.

Add-on modules zijn beschikbaar met 50% korting. Deze omvatten

Zoom webinars bieden plaats aan 50 sprekers en maximaal 10.000 deelnemers. Zoom webinars maken het ook mogelijk om enquêtes te houden, trainingen te volgen, enz.

Grote bijeenkomsten met maximaal 500 deelnemers.

Zoom Rooms applicatie voor "one touch meeting" en agenda-integratie.

Zoom H.323 / SIP Connector voor H.323 of SIP-conforme onderdelen.

 

TeamViewer $10 administratieve kosten voor toegang tot 60% korting op de cloud-gebaseerde dienst voor toegang en samenwerking op afstand van TeamViewer, of $5 administratieve kosten voor toegang tot 60% korting op de cloud-gebaseerde IT-beheersdienst. 4 Vergaderingen zijn toegankelijk via het kantoor. Toegang op afstand tot computers kan worden verkregen zonder een VPN. Integreert met Salesforce, Zendesk en andere partnerapplicaties. Een oplossing die toegang op afstand en videoconferencing combineert.
Teams Microsoft Alleen beschikbaar als onderdeel van Microsoft-pakketten. 10 000 (via de "live events" functie) Vergaderingen zijn toegankelijk via een wereldwijd oproepnummer, Microsoft-partnermateriaal of webbrowsers. Eenvoudige integratie met andere Microsoft-producten, evenals met de hardware van Microsoft-partners. Vertaalfunctie bij het werken in meerdere talen.
Google Hangouts Enkel beschikbaar via Google voor non-profits. 30 Vergaderingen zijn toegankelijk vanaf elke browser, elk mobiel apparaat of vergaderzaalsysteem. Eenvoudige integratie met andere Google-producten.  

Het kiezen van het juiste videoconferentie-instrument voor uw non-profit

Al deze instrumenten zijn uitstekend geschikt voor organisaties die bijeenkomsten moeten organiseren met medewerkers op afstand, externe partners of vrijwilligers. Om een weloverwogen beslissing te nemen over wat goed voor u is, kijkt u naar wat er ontbreekt in uw huidige systemen, bepaalt u hoe elke optie zou passen in andere tools die uw medewerkers gebruiken en gebruikt u gratis proeven wanneer deze beschikbaar zijn om de beste optie voor u te onderzoeken.

 

Source : https://blog.techsoup.org/posts/understanding-the-videoconferencing-tools-available-to-your-nonprofit