17.07.2018

Microsoft biedt Get Genuine Windows aan: volledige versies van besturingssystemen zijn beschikbaar

Windows-Operating-System.jpg

Microsoft heeft integrale versies van zijn besturingssystemen voor Windows beschikbaar gesteld via het Microsoftprogramma Get Genuine. 

Het is mogelijk dat op jullie PC's besturingssystemen draaien die illegaal of gratis zijn, of waarvan je slechts een basisversie hebt, bijvoorbeeld voor gedoneerde computers. Het Get Genuine-programma van Microsoft biedt nu een eenmalige kans om je huidige computers volledig legaal te laten draaien met een besturingssysteem dat je kunt upgraden. Hierdoor kan je organisatie haar systeem voortaan makkelijk upgraden via TechSoup Nederland wanneer je een recentere versie van het besturingssysteem nodig hebt of als er zo’n versie op de markt komt. 

Om in aanmerking te komen voor donaties van Get Genuine moeten de huidige computers waarop je organisatie de volledige versie van een Microsoft besturingssysteem zal installeren, draaien op een van de volgende systemen: 

 • Een besturingssysteem van Windows dat is nagemaakt of onecht, of dat op een andere manier onwettelijk is (geen licentie, een gebrekkige licentie) 
 • Home edition van Windows 10 
 • Windows 8 or 8.1 Standard 
 • Home Premium, Home Basic of Starter editie van Windows 7 of Windows Vista 
 • Home- of Starter editie van Windows XP 
 • Linux, FreeDOS, of andere besturingssystemen 

Dit type licentie kan niet gebruikt worden op een nieuwe pc. Deze Get Genuine licenties mogen enkel en alleen worden gebruikt om PC’s te regulariseren die reeds in het bezit zijn van de begunstigde; bovendien verbindt de ontvanger van dergelijke Get Genuine licenties zich ertoe om voortaan enkel PC’s te verwerven die uitgerust zijn met wettelijke besturingssysteemlicenties. 
  
Besteed de nodige aandacht aan je aanvraag! — De donatie van de Windows-producten van Get Genuine is eenmalig 

Organisaties die in aanmerking komen voor donaties van Microsoft krijgen maar één kans om een aanvraag te doen voor de volledige versie van Windows-besturingssystemen binnen Get Genuine. Besteed daarom de nodige zorg aan een zorgvuldige aanvraag.  

Ook nog beschikbaar: upgrades van Windows 

 
Ook als je huidige pc’s al draaien op een gekwalificeerd basisbesturingssysteem, kun je nog een aanvraag doen voor donaties van upgrades van Windows-besturingssystemen die TechSoup al langer aanbiedt. Omdat dit een eenmalige kans is om een aanvraag te doen van producten van Get Genuine, moet je aanvraag de standaardproducten voor een upgrade betreffen als je huidige computer al draait op één van de volgende gekwalificeerde, basisbesturingssystemen: 

 • Windows 10 Pro 
 • Windows 8 Enterprise or Pro 
 • Windows 7 Enterprise, Professional, or Ultimate 
 • Windows Vista Enterprise, Business, or Ultimate 
 • Windows XP Professional or Tablet PC 
 • Windows 2000 Professional 
 • Windows NT Workstation 4.0 
 • Windows 98 SE 

Meer info? Ga in één oogopslag na welke aanvragen je bij Microsoft (nog) kunt doen: 

Microsoftdonaties in een oogopslag: om organisaties bij te staan in het beheer van hun Microsoftdonaties heeft TechSoup het Microsoft Donation Center ontwikkeld (toegankelijk via My Account). Daar vind je alle belangrijke gegevens op één plaats. Je kan zo gemakkelijk nagaan welke donaties er tot dusver zijn gedaan, wat er nog rest van wat aan software is toegekend en wat tot dusver de waarde is van hun Microsoft donaties. 

Help ons om meer te doneren: Zeg het voort! 

Veel organisaties hebben geprofiteerd van de software donaties van Microsoft, maar er zijn er nog veel meer te bereiken! Help ons bij het verspreiden van deze informatie aan collega non-profit organisaties: zeg het voort! Aanmelden voor de nieuwsbrief! Dat kan via: Aanmelden nieuwsbrief.