22.11.2017

Eenvoudiger documentenbeheer met de digitale handtekening

docusign header article ok.jpg

DocuSign, één van de toonaangevende oplossingen voor elektronische handtekeningen, maakt haar intrede in de SOCIALware catalogus.

DocuSign is een platform voor digitaal transactiebeheer (DTM) en elektronische handtekening. DocuSign Signature is een kant-en-klare oplossing waarmee u elk type document vanaf elk apparaat (PC, tablet of smartphone) kunt verzenden, ondertekenen en opslaan. Dit 100% cloudaanbod omvat een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface en biedt een grote flexibiliteit bij het definiëren van workflows voor ondertekening. DocuSign Signature is een oplossing die al door miljoenen gebruikers over de hele wereld wordt aangewend.


Heeft de elektronische handtekening juridische waarde?

Een handtekening aangebracht met DocuSign is volkomen legaal in Nederland. De DocuSign aanbieding voldoet aan de vereisten zoals gedefinieerd in Verordening nr. 910/2014 van het Europees Parlement en de Raad betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties (ook bekend als eIDAS). De electronische handtekening heeft een bewijswaarde voor talrijke types transacties in Nederland, Europa en wereldwijd.

Docusign heeft drie Europese datacenters. Europese klanten die dit wensen kunnen profiteren van een opslaggarantie in Europa, zonder replicatie van gegevens buiten de EU.

DocuSign biedt de mogelijkheid om documenten te ondertekenen in 43 talen, gedetecteerd door de browser of door de gebruiker in te stellen.


In welke gevallen kan de elektronische handtekening worden gebruikt?

De elektronische handtekening kan worden gebruikt voor alle soorten documenten en transacties. Of het nu gaat om contracten, vertrouwelijkheidsovereenkomsten, administratieve documenten, formulieren of wat dan ook, het gebruikt van de elektronische handtekening kent weinig beperkingen.


Wat garandeert mij dat ik de elektronische handtekeningen van DocuSign kan vertrouwen?

De elektronische handtekening van DocuSign is niet alleen legaal, maar ook:

  • Veilig: DocuSign houdt zich aan de bestaande beste werkwijzen voor het beveiligen van uw gegevens en elektronische uitwisselingen. Elke digitale handtekening is uniek, documenteerbaar, versleuteld en fraudebestendig. DocuSign garandeert de vertrouwelijkheid van al uw communicatie en de bescherming van klantgegevens.
  • Geauditeerd: DocuSign heeft verschillende externe datacenters, gecertificeerd volgens ISO 27001 en SSAE 16 voor optimale bewaring en beveiliging van uw documenten. Alle documenten zijn gecodeerd volgens de AES-256-standaard en de transmissie van 256-bit SSL-documenten om hun vervalsing te voorkomen en hun geldigheid te garanderen zodra ze het systeem binnenkomen.


Waarin is de elektronische handtekening voordeliger dan de papieren handtekening?

  • Economisch en ecologisch voordelig: de kosten voor het afdrukken en faxen van documenten (verbruiksartikelen, machines en onderhoud) zijn vaak hoger dan die voor 100% online processen.
  • Tijdbesparend: geen verlies van tijd meer voor het printen, ondertekenen, scannen en verzenden van een document. Bespaar tijd en en laat anderen tijd besparen dankzij een online handtekening in slechts een paar clicks.
  • Veiliger: het is eenvoudig om een papieren handtekening te wijzigen of simpelweg om een document te verliezen. De elektronische handtekening is onveranderbaar en het document traceerbaar.


Hoe werkt de
elektronische handtekening van DocuSign ?

Raadpleeg hier de verschillende stappen en de video die het eenvoudige en intuïtieve proces van indienen, tekenen en beheer uiteenzetten.


Hoe past dit in mijn huidige omgeving?

DocuSign kan worden geïntegreerd met de vaak gebruikte softwarepakketten en -diensten, waaronder Microsoft OneDrive en Office 365, Google Drive, Box en meer.

Net zoals u elk type document kunt afdrukken om het te ondertekenen, kunt u DocuSign gebruiken om alle types documenten op te laden  en te behandelen: .doc, .docx, .pdf, .xls, .xlsx, .txt, ...


Getuigenis

Special Olympics: ontdek hoe DocuSign voor Office 365 Special Olympics heeft geholpen om verschillende operaties te digitaliseren.


Waaruit bestaat het non-profit aanbod?

U kunt een donatie vragen van een permanente licentie DocuSign Standard Edition (80€ +btw) of een kortingsbon op een abonnement van één jaar op DocuSign Business Pro Edition (80€ +btw, voor een korting van ongeveer 75%, hernieuwbaar) mits in te loggen op uw TechSoup account.  


Wenst u meer informatie ?

Raadpleeg de DocuSign website.