In de periode van 15 tot 31 Juli zijn we telefonisch niet bereikbaar. Contacteer ons gerust per e-mail. Registraties en bestellingen worden regelmatig verwerkt.

Joheco Automatisering - Licentie scan € 399,- + btw per locatie

joheco logo.png
Donatie Partner:
Platform:
Taal:
Media:

Het beheer van licenties is een grote uitdaging. Helaas zijn er veel organisaties die software licentiebeheer nog niet op orde hebben. Vaak worden licenties verkeerd gebruikt, aangeschaft in onvoldoende aantallen of zijn er slimmere licentievormen waardoor er een besparing gerealiseerd kan worden. 

 

Deze dienst is alleen beschikbaar voor Boost leden. Nog geen lid? Lees hier meer over het Boost programma.

 

Wat is een goed moment om een licentiescan uit te laten voeren?

Geen overzicht van alle actieve licenties en het wel of niet gebruiken hiervan

Overwegen om te migreren naar de Cloud of aanpassingen in infrastructuur

Werknemers en/of vrijwilligers gebruiken eigen software binnen organisatie netwerk

Organisatie heeft een brief ontvangen van de BSA (Business Software Alliance)

Beveiligingsproblemen (malware) door het downloaden software van het internet

 

Inhoud licentiescan

De licentiescan maakt het licentiegebruik inzichtelijk en geeft u adviezen om licentiebeheer en licentiebeleid te documenteren in een roadmap. Daarmee heeft u een licentieplan waarmee uw organisatie klaar is voor de toekomst. 

 

Analyse:

Software inventarisatie

Optimaliseren licentievormen

In kaart brengen van ongebruikte licenties

Inzicht geven welke software door gebruikers is geïnstalleerd binnen uw IT-omgeving

Advies omtrent beleid en procedures

Conclusies documenteren in licentiebeheer advies plan

 

Mocht na de licentiescan blijken dat er software licenties te kort komt, dan kunt u deze via TechSoup voor een aantrekkelijk en maatschappelijk tarief alsnog aanschaffen.

 

Stappenplan

 

1. Een licentiespecialist van Joheco Automatisering neemt contact op met de organisatie om een datum in te plannen.

2. Een licentiespecialist van Joheco Automatisering komt langs om de Licentiescan uit te voeren. (1 dag)

3. Een licentiespecialist van Joheco Autotmatisering werkt de rapportage uit. (oplevering binnen 5 werkdagen na uitvoeren scan)

4. Joheco Automatisering belt met de opdrachtgever om de inhoud van de rapportage door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. (2 dagen na de geleverde rapportage)

 

Ervaring uit de praktijk

“Mijn hele organisatie kwam stil te liggen toen een medewerker onbewust een illegaal softwarepakket had geïnstalleerd waar een malware infectie in zat. Mijn hele bedrijfsnetwerk werd gehackt. We hebben veel kosten moeten maken om de schade te herstellen.”

“Na het uitvoeren van de licentiescan bleek dat we al jaren de verkeerde licenties gebruiken op onze virtuele servers. De licentie coach van Joheco Automatisering heeft ons geholpen om in een korte periode de situatie inzichtelijk te maken en aanpassingen toe te passen in ons softwarebeheer. Door het licentiebeheerplan weten we voor de komende drie jaar, waar we aan toe zijn.” 

 

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de uitvoering van een licentiescan bij u op locatie? Neem dan contact met ons op via verkoop@joheco.nl

Kosten: 399,- EUR excl. BTW en voorrijkosten (39,- EUR) 

 

Over Joheco Automatisering 

In samenwerking met TechSoup hebben wij een specifieke licentiescan ontwikkelt voor non-profit organisaties. Er zijn inmiddels al meer dan 80 organisaties waar we succesvol een licentie traject mochten begeleiden. We zijn gecertificeerd door o.a. Microsoft, Adobe en nog veel meer software leveranciers en hebben een transparante en proactieve werkwijze om een soepele samenwerking te realiseren.

Goed ingerichte ICT biedt kansen, inspiratie en energie. Wilt u dit tot in perfectie laten functioneren, dan heeft u specialisten nodig om de optimale infrastructuur in te richten. Joheco Autotmatisering ontwerpt, implementeert en beheert uw ICT-infrastructuren.

Wij zijn uw ICT-afdeling. Op afstand maar toch dichtbij. We werken met verantwoordelijkheid en trots aan uw zes ICT basisbehoeften: Advies, Communicatie, Cloud, Service, Beheer en Security. Wij geloven dat goede en eerlijke ICT het verschil maakt.

Hoe dit product ontvangen

Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, stuurt TechSoup NL een bericht naar Joheco met uw gegevens. Kort daarna zal Joheco uw organisatie contacteren om concrete afspraken te maken voor het starten van de Licentie scan. Joheco zal de facturatie van de licentie scan verzorgen na het concretiseren van de afspraken.