02.05.2017

Kies de geschikte backup- en hersteloplossing voor uw organisatie

header back up large.jpg

Veritas Backup Exec en Veritas System Recovery Veritas zijn twee families van applicaties ontworpen om een organisatie te beschermen tegen gegevensverlies als gevolg van systeemstoringen.

Deze producten werden reeds ter beschikking gesteld door TechSoup NL in het verleden, toen zij deel uitmaakten van het aanbod van Symantec. Dit bedrijf werd intussen gesplitst en de back-up en recovery oplossingen zijn nu ondergebracht in het bedrijf Veritas. Veritas verbindt zich ertoe de continuïteit van het donatiesprogramma via TechSoup te garanderen.

Aanvullend aan de kenmerken van het product die in onze catalogus staan, vindt u hieronder de belangrijkste punten die de 2 back-up en recovery oplossingen aangeboden door Veritas van elkaar onderscheiden. Dit helpt u te bepalen welke van beide oplossingen het beste aansluit bij de behoeften van uw organisatie.

Veritas System Recovery

Veritas System Recovery is gericht op de volledige back-up en recovery van systemen. Als een incident uw servers volledig onbruikbaar maakt, laat een Veritas System Recovery herstelpunt toe het hele systeem snel te herstellen op:

  • Dezelfde hardware configuratie
  • Een verschillende hardware configuratie
  • Een virtuele omgeving
De ondersteunde virtuele omgevingen zijn onder meer vSphere van VMware, Hyper-V van Microsoft en XenServer van Citrix.

Door gebruik te maken van back-up en herstel op sectorniveau lijkt System Recovery op een disk imaging product zoals Symantec Ghost Solution Suite. Het biedt daarenboven een aantal kenmerken van een geavanceerde back-up applicatie, met inbegrip van het herstel van afzonderlijke bestanden en mappen vanaf een image.

Veritas Backup Exec

In tegenstelling tot Veritas System Recovery biedt Backup Exec meer geavanceerde en krachtiger functies. Deze oplossing is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van organisaties die complexe bedrijfssoftware gebruiken van bv. Microsoft, SAP en Oracle.

Backup Exec biedt continue gegevensbescherming voor Windows-servers en werkstations en voor verschillende andere Microsoft-software producten, met inbegrip van SQL Server, Exchange Server, SharePoint en Active Directory.

Sommige back-upprogramma's hebben moeite met het vastleggen en back-uppen van de precieze huidige stand van voortdurend veranderende, multi-user enterprise applicaties. De talrijke agents en opties van Backup Exec bevorderen een snelle back-up en herstel van deze toepassingen. De gegevens opgeslagen in de toepassingen veranderen regelmatig, en continue gegevensbescherming zorgt ervoor dat u altijd de laatste versie hebt van uw gegevens. U hebt dus minder behoefte aan veel incrementele back-ups, ingepland op regelmatige tijdstippen.

Met de nodige systeemherstel agenten geïnstalleerd, kunnen beheerders en eindgebruikers bovendien zelf individuele e-mailberichten en database records herstellen. Dit is vooral handig omdat een gebruikersfout is een meer voorkomende oorzaak van gegevensverlies is dan het complete falen van het systeem als gevolg van een ramp.

Tenslotte zorgen de compressie en de-duplicering opties van Backup Exec ervoor de grootte van uw back-upbestanden te verminderen en bijgevolg de opslagkosten beter beheersbaar te houden.

Toegang tot de product catalogus