15.09.2021

Doe mee aan Meet en Code 2021!

Meet and Code 2021

Wilt u kinderen en jongeren van 8 tot 24 jaar kennis laten maken met nieuwe technologieën en computercode? Bent u een non-profit organisatie? Organiseer dan een evenement in september of oktober in het kader van de Europese Codeweek! Dien uw ideeën in vóór 8 september voor 15 september (verlengd met een week) en ontvang een subsidie van 500 euro voor uw project.

 

 

 

Ontdek onze videopresentatie van de 2021-editie van Meet and Code en de registratieprocedure

 

 

Zie ook het presentatiemateriaal en het materiaal voor de registratieprocedure.

Video Samenvatting:

 • 0:20 - Wat is Meet and Code?
 • 0:34 - Waarom wordt het georganiseerd?
 • 1:15 - SOCIALware en TechSoup Nederland leiden het initiatief in respectievelijk België en Nederland.
 • 2:24 - Meet and Code is an Europese evenement
 • 4:23 - Hoe is Meet and Code georganiseerd?
 • 7:39 - Timeline Meet and Code. Inschrijven tot 8 september. Verlengd met een week = tot woe 15 september middernacht!
 • 8:42 - 1 september: de eerste Meet and Code-evenementen kunnen worden georganiseerd. Vele daarvan worden tegen eind oktober georganiseerd. Vrije organisatie.
 • 10:18 - Meet and Code Awards.
 • 10:40 - Meet and Code en Sustainable Development Goals: Goals van Verenigde naties.
 • 13:34 - Registratie procedure.
 • 16:35 - Q&A. Ga naar de Meet and Code-website voor de meest gestelde vragen.

 

Bedoeling

De bedoeling van Meet and Code is om kinderen en jongeren tussen 8 en 24 jaar kennis te laten maken met de wereld van technologie en codering. De evenementen zijn bedoeld om jongeren te laten zien hoe leuk technologie kan zijn en hoe het kan helpen om ideeën tot leven te brengen. Door een breed scala aan technologie en digitale onderwerpen en creatieve codering te verkennen, zullen ze worden aangemoedigd om de digitale vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben in de wereld van vandaag.

 

EU Codeweek context

De bijeenkomsten en evenementen in het kader van de Europese Codeweek kunnen in de loop van september en oktober 2021 plaatsvinden. Meet and Code wordt in de regio's uitgerold met als doel EU Codeweek meer zichtbaarder te geven en toegankelijker te maken.

Met deze vijfde editie nodigt Meet and Code opnieuw lokale non-profitorganisaties in heel Europa uit om microsubsidies aan te vragen voor het organiseren van evenementen die de belangstelling voor en de toegang tot digitale vaardigheden onder jonge Europeanen bevorderen. In de afgelopen vier jaar hebben bijna 178 000 jongeren deelgenomen aan bijna 4300 programmeringsevenementen.

 

Deelname

Evenementvoorstellen kunnen online worden ingediend tussen 1 juni en t.e.m. 8 september 2021. Verlengd met een week = tot woe 15 september middernacht!

Een event indienen neemt maar een paar minuten in beslag.

Organisaties worden uitgenodigd om verschillende ideeën voor evenementen in te dienen, maar dit is geen vereiste. Elk idee voor een evenement wordt geëvalueerd en succesvolle projecten krijgen een financiële steun van 500 euro. Per land worden er 20 projecten gesteund. De kans op steun in de Benelux is dus groot.

Timing

Indienen evenementvoorstellen: 1 juni – 15 september 2021

Evenementen moeten worden ingepland in deze periode: 1 september – 31 oktober 2021

Precieze voorwaarden voor deelname hier.

 

Dien je voorstel in

 

Wie kan indienen?

Verschillende soorten organisaties, zoals scholen, IT-professionals, bedrijven of computerclubs kunnen evenementen plannen en implementeren voor de doelgroep.
De initiatiefnemer en begunstigde van het evenement moet echter noodzakelijkerwijs een non-profit organisatie (vereniging of stichting) zijn.

Bent u op zoek naar professionele ondersteuning of naar de inspirerende bijdrage van een expert?

De sponsoring aangeboden door het SAP-bedrijf (Sponsor van het Meet- en Code-programma) is misschien precies wat je nodig hebt.

 

Soorten evenementen

In 2021, net als vorig jaar, moeten de evenementen virtueel zijn willen ze in aanmerking komen voor financiële steun.

Ze kunnen de vorm aannemen van een hackathon, codeworkshops, MOOC-conferenties, wedstrijden, robotica-cursussen, etc. dat zowel ‘live’ als vooraf opgenomen kan zijn.

 

Awards

En als dat nog niet voldoende motiverend is, dan gaan de Awards dat misschien wel doen. Het doel van Meet and Code Awards is om de meest creatieve en innovatieve evenementideeën te bekronen die door non-profitorganisaties worden gebruikt om jongeren enthousiast te maken voor coderen. De winnaars van elke categorie ontvangen 2000 euro prijzengeld.

Inzendingen worden aanvaard in de volgende vijf categorieën: Girls do IT!, Community, Diversity, en Code for the Planet en Code for Europe.

Nieuw dit jaar

U hoeft uw evenement niet helemaal aan het begin van het proces bij de Awards in te dienen. In 2021 kunt u na afloop van uw evenement beslissen of u uw idee al dan niet wilt indienen. Wij hopen dat de vermindering van het aantal formaliteiten aan het begin dit jaar een gunstige verandering voor alle NGO's zal blijken te zijn.