09.02.2021

TechSoup Nederland viert de Dag van een veiliger internet

tsnl_veiligerinternet_website.png

Deze dinsdag, 9 februari 2021, vieren we de 18e Dag voor een veiliger internet met acties die overal ter wereld plaatsvinden. Onder het motto "Samen voor een beter internet" worden alle belanghebbenden uitgenodigd de handen ineen te slaan om het internet veiliger en beter te maken voor iedereen, met name voor kinderen en jongeren.

Of u nu een jongere, een ouder of verzorger, een leraar of opvoeder, een beleidsmaker of een vertegenwoordiger van een organisatie of bedrijfstak bent, iedereen heeft een rol te spelen bij het creëren en in stand houden van een betere onlinewereld.

In Nederland wordt de Dag gevierd via The Dutch Safer Internet Centre (SIC)! Lees ons artikel over hoe u zich online kunt beschermen. Ontdek de internationale en nederlandse initiatieven!

 

TechSoup Nederland viert de Dag van een veiliger internet

Op 28 januari hebben we Data Privacy Day gevierd, in Europa ook bekend als Dag van de gegevensbescherming. Op 9 februari vieren we ook de Dag van een veiliger internet. Herontdek onze middelen voor een veiliger online wereld:

Inderdaad, bij TechSoup Nederland helpen we non-profits om zich beter te beschermen bij hun online activiteiten. Er zijn verschillende opties voor online bescherming: ESET, Veritas, DocuSign, NortonLifeLock, Bitdefender, O&O Software en Tutanota.

Hier is een korte beschrijving van ons aanbod. Voor meer informatie, zie de link hierboven.

  • Joheco Automatisering is hét automatiseringsbedrijf voor het midden- en kleinbedrijf en non-profit organisaties. De waarde van data groeit. En dus is security booming business. Joheco biedt Security as a Service aan voor een vast bedrag per maand. Ze maken gebruik van diensten die 24/7 worden doorontwikkeld. Hun focus en die van hun partners bieden de beste garantie voor veilige ICT en continuïteit. Meer informatie op hun website en via ons lokaal partnerprogramma.
  • Veritas biedt oplossingen voor gegevensback-up en -herstel. Veritas-producten stellen u in staat bescherming te bieden tegen gegevensverlies op netwerkcomputers. Er zijn twee aanbiedingen: Backup Exec 21 en System Recovery 18.
  • Docusign biedt software voor elektronische handtekeningen en transactiebeheer. DocuSign kan worden gebruikt om documenten te ondertekenen, te verzenden en te beheren. DocuSign vervangt printen, faxen, scannen en expresbezorging door goedkeuringen en beslissingen digitaal te maken. Er is één aanbieding: Standard Edition.
  • NortonLifeLock beschermt computers, tablets en smartphones tegen de nieuwste online bedreigingen en bevat ook tools voor systeemafstelling. Het doet zijn werk grotendeels op de achtergrond, verbruikt weinig systeembronnen en vereist weinig interactie van de gebruiker. Er is één aanbieding: Norton Security Deluxe 1-Year Subscription.
  • Bitdefender is een toonaangevende uitgever van beveiligingssoftware met meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd. Het bedrijf richt zich op internetbeveiliging voor iedereen. Deze inzet heeft het de nummer één positie in de wereld opgeleverd door toonaangevende organisaties voor het testen van beveiligingssoftware, zoals AV-TEST, AV-Comparatives, Checkmark, ICSA Lab, en Virus Bulletin. Er zijn vier aanbiedingen bij Bitdefender: Internet Security, GravityZone Business Security, Mobile Security for Android, Antivirus for MAC.
  • O&O Software biedt non-profits de tools om hun gegevens te beschermen en de prestaties van hun IT-systemen te verbeteren, zodat ze hun missie efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren. Het bedrijf biedt geavanceerde systeemtools voor alle Windows-gebruikers. O&O producten worden gebruikt voor prestatieoptimalisatie, gegevensherstel en veilig beheer en verwijdering van gegevens. Er is één aanbieding: O and O Business Suite.
  • Tutanota biedt non-profits een beveiligde e-mail oplossing, toegankelijk via uw web browser. U kunt Tutanota gebruiken om gecodeerde e-mails te versturen naar en te ontvangen van andere Tutanota gebruikers. Er is één aanbieding: Premium 1-Year Subscription.

 

Safer Internet Day in Nederland

Saferinternetcentre.nlThe Dutch Safer Internet Centre (SIC) zal onderzoeksresultaten publiceren over het thema online welzijn van kinderen in tijden van corona en het thema liefde en seksualiteit. The Dutch Safer Internet Centre (SIC) bestaat uit drie organisaties: ECP | Platform for the Information Society, Netwerk Mediawijsheid en EOKM.
 
Na de uitdagingen van het afgelopen jaar willen we ook stilstaan bij de mensen die dit jaar iets voor je hebben betekend in je online leven - je online helden. VeiligInternetten en Safer Internet Centre lanceren in samenwerking met Google, Vodafone-Ziggo en Bureau Jeugd en Media op deze dag een campagne waarin je iemand kunt bedanken van wie je nieuwe online vaardigheden hebt geleerd die je hebben geholpen de pandemie een stuk gelukkiger en veiliger door te komen. De Internethelden, een programma van het SIC, Bureau Jeugd & Media en Google, stelt deze kaarten in gedrukte vorm beschikbaar. Houd onze website in de gaten voor details! Het is ons gezamenlijke doel om samen 1.000 kaarten te bereiken.
 
In het kader van Safer Internet Day organiseren ECP | Platform voor de Informatiemaatschappij en Safer Internet Centre, in samenwerking met Bureau Jeugd en Media (BJM), op dinsdag 9 februari een online ouderavond over het (online) welzijn van jongeren in tijden van corona. Want hoe stel je grenzen aan gamen of aan sociale media? Wat leer je over online grenzen in liefde en seks? Hoe motiveer je kinderen om te leren?
 
Freek Zwanenberg (BJM) heeft een live-gesprek met twee deskundigen over wat ouders kunnen doen om hun tieners beter te begeleiden in deze moeilijke tijden. Nienke Luijckx, zelf jongere en voorzitter van het LAKS, schetst een beeld van hoe Nederlandse jongeren zich op dit moment voelen. Met Jacqueline Kleijer (BJM) wordt ingegaan op de uitdagingen van mediaopvoeding en wordt er extra aandacht besteed aan het thema "liefde en seksualiteit online". Tijdens de ouderavond is er veel aandacht voor de vragen van ouders die via de chat gesteld kunnen worden.

 

Extra hulpbronnen

In het Nederlands

In het Engels