12.03.2021

Aan de slag met Slack

Bien débuter avec Slack.png

Ken je Slack? Het is een instant messaging tool die real-time communicatie mogelijk maakt, zoals Facebook's Messenger of WhatsApp.

Inhoudstafel

Snel aan de slag met Slack

Slack targets non-tech users with UI design tweaks ...

Hierboven is de interface van de Slack tool.

  • Uiterst links zijn twee vierkanten zichtbaar: een roze en een oranje. Dit zijn de chatrooms op Slack. Typisch, bij SOCIALware, kan ons team samenwerken met verschillende organisaties. Daarom hebben wij een interne ruimte die SOCIALware heet, naast andere ruimten zoals TechSoup ORG, het wereldwijde netwerk waarvan onze organisatie lid is.
  • Dan, naast deze twee vierkanten, heb je een eerste navigatiebalk met de gekozen chatroom. In dit voorbeeld heet de ruimte "Acme Inc." met vier kenmerken, waaronder "All unreads", "Threads", "Mentions & reactions", "Show more". Deze ruimte is ingericht in het Engels. Het kan ook in andere talen worden geconfigureerd: Frans, Nederlands, enz. Onder deze kenmerken, zie je termen die beginnen met "#" hashtags. Dit zijn de kanalen!

Kanalen zijn het belangrijkste element van Slack, dat wordt gebruikt om uw gesprekken te structureren, virtuele werkruimten te creëren en ervoor te zorgen dat het team van mensen in een bepaald kanaal toegang heeft tot de informatie die ze nodig hebben. U kunt kanalen maken over elk onderwerp en er in deze speciale kanalen over praten, zodat u niet elders irrelevante informatie gaat creëren. "Who_Eats_What_This_Morning" of om het wat professioneler te maken "Social_Media_Strategy" zijn ideeën voor kanalen, bijvoorbeeld.

  • Ten slotte kunt u, nog steeds in dezelfde navigatiebalk, ook privé chatten met uw collega's of zoals we in het Engels zeggen "one-to-one"!
  • In het midden van de afbeelding hierboven staat de discussie zoals die in een kanaal of privé wordt gevoerd.
  • Helemaal rechts vindt u details over het profiel van een collega of uw discussie in een kanaal, enz.

Verder gaan met Slack

  • Documenten delen

Met Slack kunnen gebruikers bestanden en documenten delen, wat betekent dat je alle belangrijke informatie direct in Slack kunt delen zonder ooit tussen tabbladen of vensters te hoeven wisselen.

Dankzij de integratie met Google Drive, OneDrive en andere apps voor het delen van documenten kun je documenten delen in je kanalen, machtigingen instellen via Slack en zelfs de tekst van die documenten doorzoeken, rechtstreeks vanuit Slack.

  • Videoconferencing functie op Slack

Als u snel een één-op-één-gesprek wilt, of als berichten uitwisselen gewoon niet genoeg is, kunt u vanuit elk Slack-kanaal of chat gewoon op de belknop klikken om een spraak- of videogesprek te beginnen. U kunt ook integreren met andere Slack-gerelateerde tools zoals Zoom, Microsoft Teams en Google Hangouts.

  • Integraties

Slack heeft vele andere goed gedocumenteerde API's (application programming interfaces) die derden in staat stellen de mogelijkheden van Slack uit te breiden. Het platform integreert bijvoorbeeld ook met de agenda-apps van Google en Outlook, zodat u gesprekken kunt plannen en handige herinneringen voor uw vergaderingen kunt krijgen, rechtstreeks vanuit Slack.

Er zijn letterlijk duizenden integraties die met Slack werken. U kunt tweets waarin uw bedrijfsnaam wordt genoemd naar uw marketingkanaal laten sturen of uw CRM updates naar het verkoopkanaal laten sturen. U kunt een polling-integratie opzetten om het team snel over een onderwerp te polsen. U kunt gifs naar uw collega's sturen!

Meer geavanceerde integraties zullen gebruik maken van slash commando's - die fungeren als snelkoppelingen naar specifieke acties in Slack - zodat ze in beide richtingen werken. Met Asana, bijvoorbeeld, kunt u een nieuwe taak aanmaken met "/asana create" en meldingen krijgen wanneer taken worden bijgewerkt.

 

 

Extra hulpbronnen

Vragen en/of problemen, neem contact met ons op via ons contactformulier!