05.03.2020

Hoe kan ik Microsoft Office 2019-producten downloaden en installeren die zijn aangevraagd bij TechSoup?

Covid 19 (2).png

Met Office 2019 heeft Microsoft de manier veranderd waarop klanten met Volume Licensing alle Office-suites en individuele applicaties kunnen downloaden en installeren, inclusief Visio en Project. In tegenstelling tot eerdere edities van Office die werden verkregen via Volume Licensing, kunnen Office 2019-producten niet rechtstreeks worden gedownload via het Volume Licensing Service Center (VLSC).

Als u al een Office 2019-product hebt aangevraagd via TechSoup en een e-mail hebt ontvangen van de VLSC waarin staat dat uw licentieovereenkomst klaar is om te worden geaccepteerd, kunt u deze instructies gebruiken om uw product te verkrijgen. 

Volg de instructies voor het besturingssysteem dat u gaat gebruiken.

Windows Download- en installatie-instructies voor Office 2019

Vanaf Office 2019 gebruiken alle Office-producten voor Windows die beschikbaar zijn via Volume Licensing de Click-to-Run technologie in plaats van de traditionele Windows Installer technologie. Om volumelicenties van Office 2019-producten voor gebruikers in uw organisatie te implementeren, gebruikt u de Office Deployment Tool (ODT).

U hebt een breedband internetverbinding nodig met downloadsnelheden van minstens 20 Mbps om Office 2019-producten te kunnen downloaden. Merk op dat Office 2019-producten het volgende vereisen Windows 10 en zal niet draaien op oudere versies van Windows.

Stap één: Registreer u bij de VLSC en accepteer uw softwareovereenkomst.

Als u dat nog niet hebt gedaan, registreer dan bij het VLSC en accepteer uw softwarelicentieovereenkomst voor de Office 2019-producten die u hebt aangevraagd door alleen het volgende in te vullen steps one and two in our VLSC quick-start guide.

Stap twee: Haal uw Office 2019 Product Key van het VLSC.

 1. Meld je aan bij de VLSC.
 2. Selecteer het tabblad Downloads en Toetsen.
 3. Zoek uw Office 2019 product in de lijst en klik op de Key link.
 4. In de tabel onder de naam van het product vindt u uw productcode in de kolom Sleutel. In de kolom Type van deze sleutel staat MAK, niet KMS.
  • Office-suites hebben aparte insteltoetsen voor online functionaliteit zoals webapps. Deze toetsen zijn niet hetzelfde als de MAK-productsleutels en kunnen niet worden gebruikt voor volumeactivering van bureauproducten.
   VLSC interface with Key column highlighted.
 5. Kopieer de individuele sleutel van het product uit deze tabel en plak deze in een programma zoals Kladblok of klik op Exporteer alle sleutels: CSV net boven de lijst met producten om een lijst met sleutels te downloaden in komma-gescheiden-waarden formaat (dat kan worden geopend met Excel). Deze lijst bevat alle Volume Licentiesleutels die bij overeenkomsten in uw VLSC-profiel horen.

Stap drie: Download de Office Deployment Tool (ODT)

 1. Download de Office Deployment Tool from Microsoft.
 2. Wanneer de download is voltooid, opent u deze, vinkt u het vakje aan om de Microsoft-licentievoorwaarden te accepteren en klikt u op Doorgaan.
 3. U wordt gevraagd een map te kiezen om de uitgepakte installatiebestanden op te slaan. Navigeer naar het rootniveau van de harde schijf van uw computer (C:) en klik op Maak nieuwe map. Geef vervolgens de map "OfficeSetup" een naam en ga verder met het uitpakproces. Merk op dat deze instructies niet werken als u een andere mapnaam of locatie kiest.
  Office Deployment Tool interface with new folder created
 4. Wanneer u klaar bent, moet uw nieuwe "OfficeSetup" map een bestand met de naam "setup" en enkele voorbeeld-"configuratie" bestanden hebben. Verwijder de configuratiebestanden. U hoeft alleen het setup-bestand te bewaren.

Stap vier: Download en bereid het configuratiebestand voor

Download het configuratiebestand dat u nodig hebt uit de onderstaande tabel door met de rechtermuisknop te klikken op de link voor het bestand dat u nodig hebt, de link opslaan als... te selecteren en het bestand op te slaan in de map "OfficeSetup" die u hebt aangemaakt. Download niet meer dan één van deze bestanden tegelijk naar die map. Als u meer dan één type Office-product moet installeren, hebt u de mogelijkheid om dit later te doen.

Learn how to tell if you need the 32-bit or 64-bit version.

Volg vervolgens de onderstaande instructies om de productsleutel die u in stap twee van het VLSC heeft verkregen toe te voegen aan het configuratiebestand.

 1. Klik met de rechtermuisknop op het configuratiebestand en selecteer Bewerken om het bestand in Kladblok te openen.
 2. Zoek in het configuratiebestand naar de volgende tekenreeks:
  • PIDKEY="#####-#####-#####-#####-#####"
   configuration file open in Notepad with PIDKEY highlighted
 3. In deze string, vervang #####-#####-#####-#####-##### met uw MAK-cliënt activeringssleutel door de sleutel te kopiëren en te plakken van waar u hem ook heeft opgeslagen. U dient de aanhalingstekens voor en na de sleutel achter te laten.
 4. Sla het bestand op en sluit het af.
 5. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het configuratiebestand, selecteer Naam wijzigen en verander de bestandsnaam in "configuratie".
  • Als het configuratiebestand dat u hebt gedownload een naam heeft die eindigt met ".xml", betekent dit dat uw installatie van Windows is ingesteld om bestandsextensies weer te geven. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat u ".xml" in uw bestandsnaam houdt door deze te hernoemen naar "configuration.xml" in plaats van "configuration".

Als u extra maatwerk nodig hebt voor uw implementatie en over IT-ervaring beschikt, kunt u gebruik maken van Microsoft's Office Customization Tool om uw eigen configuratiebestanden aan te maken.

Stap vijf: Download en installeer uw product

Merk op dat alle eerdere versies van Office zullen worden verwijderd wanneer u Office 2019-producten installeert, dus zorg ervoor dat u alle Office-toepassingen die actief zijn, opslaat en afsluit.

 1. Navigeer naar uw "OfficeSetup" map in Bestandsbeheer.
 2. U moet de volgende stappen uitvoeren met behulp van de Command Prompt, een op tekst gebaseerde opdrachtregelinterface die binnen Windows wordt uitgevoerd.
  Om de Commandoprompt te openen
  1. Klik op de adresbalk in het venster File Explorer dat u hebt geopend.
   File Explorer window with address bar highlighted
  2. Als u de adresbalk hebt geselecteerd, typt u cmd en drukt u op Enter.
   File Explorer window with text entered in address bar
 3. Typ het volgende in de Commandoprompt die u hebt geopend.
  • setup /download configuration.xml
   Command prompt window with text entered
  Het lijkt alsof er niets gebeurt, maar uw product wordt wel op de achtergrond gedownload. De download zal een groot bestand zijn en kan een tijdje duren. Zodra het downloaden is voltooid, wordt u teruggestuurd naar de Command Prompt.
 4. Als de download is voltooid, bent u klaar om het product te installeren. Typ het volgende in de Command Prompt.
  • setup /configure configuration.xml
  Als u een fout ziet die zegt dat u nog steeds vorige versies van Office op uw computer hebt geïnstalleerd, moet u manually uninstall those programs en typ het bovenstaande commando opnieuw.
 5. Wanneer uw installatie voltooid is, wordt u teruggestuurd naar de Command Prompt. Sluit de Commandoprompt en keer terug naar het bureaublad. Uw Office 2019-product wordt geïnstalleerd en is klaar voor gebruik.
 6. Als u een ander Office-product moet installeren, verwijdert u het bestand "configuration.xml" uit de map "OfficeSetup" en volgt u deze instructies opnieuw, beginnend bij Step Four: Download and Prepare the Configuration File.

Als u uw installatie moet aanpassen of meer gedetailleerde instructies nodig hebt, kunt u verwijzen naar Microsoft's Office 2019 deployment guide for IT professionals.

macOS Download- en installatie-instructies voor Office 2019

Met Office 2019-producten voor Mac kunt u de installatiebestanden voor Office niet rechtstreeks van het VLSC downloaden. In plaats daarvan downloadt u een activeringshulpmiddel genaamd de Volume License (VL) Serializer van de VLSC en vervolgens downloadt u de Office-installatiebestanden afzonderlijk van Microsoft via het Office Content Delivery Network (CDN).

De instructies voor het uitvoeren van al deze stappen vindt u in de VLSC onder het tabblad Downloads en Toetsen voor elk Office 2019-product voor de Mac. We nemen hier dezelfde instructies op met meer details voor organisaties die meer hulp nodig hebben.

Stap één: Registreer u bij de VLSC en accepteer uw softwareovereenkomst.

Als u dat nog niet hebt gedaan, registreer dan bij het VLSC en accepteer uw softwarelicentieovereenkomst voor de Office 2019-producten die u hebt aangevraagd door alleen het volgende in te vullen steps one and two in our VLSC quick-start guide.

Stap twee: Download en installeer de Volume License Serializer

 1. Meld je aan bij de VLSC.
 2. Selecteer het tabblad Downloads en Toetsen.
 3. Zoek uw Office 2019 voor Mac-producten in de lijst en klik op de link Downloaden.
 4. Wijzig de downloadmethode in "Webbrowser" in plaats van "Downloadbeheer" en klik op de knop Doorgaan onderaan het venster.
 5. Klik op het downloadpictogram (cirkel met een pijl naar beneden) om het Volume License Serializer .iso-bestand te downloaden.
 6. Zodra het downloaden is voltooid, opent u het .iso-bestand om het Volume License Serializer-pakket uit te pakken.
 7. Voer het Volume License Serializer-pakketbestand uit op elke computer waarop u een volumelicentie Office 2019 voor Mac-producten installeert.

Als u meer dan één soort Office 2019 voor Mac-producten hebt aangevraagd, herhaalt u dit proces voor elk product.

We raden u aan de Volume License Serializer uit te voeren voordat u uw Office 2019 voor Mac-producten installeert in de volgende stap, maar u kunt de serializer ook achteraf uitvoeren als u dat wilt.

Stap drie: Download en installeer uw producten

De downloadlinks om uw Office 2019 voor Mac-producten te verkrijgen van het Office CDN moeten worden opgenomen in de tekstinstructies die verschijnen wanneer u op de downloadlink voor elk product in het VLSC klikt.

U kunt echter ook de downloadkoppelingen voor de Office 2019-suite en individuele toepassingen rechtstreeks van Microsoft vinden.

Voor de Office voor Mac 2019-suite kunt u kiezen of u de download wilt uitbreiden met Microsoft-teams (het communicatieplatform van Microsoft) of niet. Nadat u het installatiepakket hebt gedownload, opent u het en volgt u de instructies om uw product te installeren.

Als u uw installatie moet aanpassen of meer gedetailleerde instructies nodig hebt, kunt u verwijzen naar Microsoft's Office for Mac deployment guide for IT professionals.