04.06.2020

Stuur je idee(ën) voor Meet en Code 2020!

MAC 22092020 NL.png
Wilt u kinderen en jongeren van 8 tot 24 jaar kennis laten maken met nieuwe technologieën en computercode? Bent u een non-profit organisatie? Organiseer dan een evenement in september of oktober in het kader van de Europese Codeweek! Dien uw ideeën in vóór 22 september en ontvang een subsidie van 500 euro voor uw project.

 

Dien je voorstel in voor het organiseren van een leuk evenement 

 

Bedoeling

De bedoeling van Meet and Code is om kinderen en jongeren tussen 8 en 24 jaar kennis te laten maken met de wereld van technologie en codering. De evenementen zijn bedoeld om jongeren te laten zien hoe leuk coderen kan zijn en hoe het kan helpen om ideeën tot leven te brengen. Ze kunnen leren hoe technologie werkt en hoe IT ons dagelijks leven beïnvloedt. Door een breed scala aan technologie en digitale onderwerpen en creatieve codering te verkennen, zullen ze worden aangemoedigd om de digitale vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben in de wereld van vandaag.

 

 

 

Het kader

De bijeenkomsten en evenementen in het kader van de Europese Codeweek kunnen in de loop van september en oktober 2020 plaatsvinden. Dit evenement wordt in de regio's uitgerold met als doel het programma zichtbaarder en toegankelijker te maken.

 

Toepassingen

Evenementprojecten kunnen online worden ingediend (https://meet-and-code.org/nl/nl/registration-info tussen 1 juni en 22 september 2020. Organisaties worden uitgenodigd om één of zelfs verschillende ideeën voor evenementen in te dienen, maar dit is geen vereiste. Elk idee voor een evenement wordt geëvalueerd en succesvolle projecten krijgen een steun van 500 euro.

Preciese voorwaarden voor deelname : https://meet-and-code.org/nl/nl/conditions-of-participation

 

De organisatoren 

Verschillende soorten organisaties, zoals scholen, IT-professionals, bedrijven of computerclubs kunnen evenementen plannen en implementeren voor de doelgroep. De initiatiefnemer en organisator van het evenement moet echter noodzakelijkerwijs een non-profit organisatie (vereniging of stichting) zijn.

Bent u op zoek naar professionele ondersteuning of naar de inspirerende bijdrage van een expert? 

De sponsoring aangeboden door het SAP-bedrijf  (Sponsor van het Meet- en Code-programma) is misschien precies wat je nodig hebt. Dit jaar kunnen we u voor het eerst in contact brengen met SAP-bedrijfsvrijwilligers op Meet- en Code-evenementen! Deze vrijwilligers hebben verschillende ervaringen en vaardigheden, ze kunnen u helpen met het runnen van een online workshop op verschillende gebieden: design thinking, robotica, 3D printen, programmeren... Maar ook hun werk presenteren of uw goel doel ondersteunen, bijvoorbeeld voor uw website en sociale netwerken of door jurylid te zijn voor de uitdagingen en/of wedstrijden van uw evenement!

Evenementformaten

In 2020 moeten de gefinancierde evenementen als gevolg van de pandemie virtueel zijn; ze kunnen de vorm aannemen van een hackathon, codeworkshops, MOOC-conferenties, wedstrijden, robotica-cursussen, etc..

 
  Dien uw idee nu in