Google voor nonprofits is nu beschikbaar in Nederland!

Goed nieuws! Vanaf 24 april 2015 kunnen Nederlandse stichtingen en verenigingen gebruik maken van dit programma, dat gekwalificeerde organisaties gratis toegang geeft tot Google producten en tot specifieke diensten die Google heeft ontworpen voor hen. Deze bevatten :

  • Ad Grants : een waarde van 10.000 US$ (of ongeveer 9350 euro) per maand aan adverteermogelijkheden via AdWords om een groter publiek bewust te maken van uw missie, nieuwe mensen te bereiken en meer steun te mobiliseren;

  • YouTube voor nonprofits: biedt hoogwaardige functionaliteit en laat u toe om het beste te halen uit uw YouTube kanaal;

  • Google Apps : geeft toegang tot een reeks zakelijke tools, van Gmail tot Google Docs, die bijdragen tot uw efficiëntie en de samenwerking in en rond uw organisatie verbeteren.

Deze diensten komen overeen met de professionele diensten die betalende zakelijke klanten van Google ontvangen. Hier vindt u meer uitleg over de kleine verschillen tussen het aanbod voor nonprofits en voor betalende klanten.

Google heeft bijkomend ook online resources ontwikkeld voor nonprofits, zoals educatieve video’s, case studies of andere middelen om nonprofits met elkaar in relatie te brengen (zie ook hieronder).Hier vindt u ook

Het TechSoup Nederland team verheugt zich om Google voor nonprofits te ondersteunen, door de Nederlandse nonprofits te valideren op basis van internationale richtlijnen. Via deze samenwerking met Google en TechSoup hopen we dat meer stichtingen en verenigingen hun weg vinden naar de Google tools die hen zullen steunen in hun activiteit en communicatie.

 

Aan de slag met Google voor nonprofits in Nederland

Om gebruik te maken van Google voor nonprofits kan u zich aanmelden op de Google voor nonprofits website (als u nog geen Google account hebt voor uw organisatie zal u er één moeten aanmaken). Van zodra uw organisatie de validatieprocedure heeft doorlopen krijgt ze via haar Google account toegang tot de voordelen van het programma.

Om meer te weten over Google voor nonprofits en over hoe u er toegang toe krijgt, lees onze Google voor nonprofits FAQ.

 

Ad Grants: kies tussen AdWords en AdWords Express

AdWords Express (AWX) biedt een eenvoudiger manier voor nonprofit organisaties om hun maandelijkse AdGrant toelage van $ 10.000 te gebruiken. Zoals sommigen wellicht ervaren, kan het erg moeilijk zijn voor een organisatie om haar maandelijks advertentiebudget volledig te gebruiken, tenzij ze haar AdGrants account intensief in de gaten houdt en beheert.

Met AdWords Express is het creëren van een advertentie een stuk eenvoudiger. Selecteer uw doelgroep, schrijf drie lijnen over uw activiteit en bepaal uw budget. AWX beheert automatisch wanneer en waar uw advertenties worden weergegeven op Google. Geen zoekwoorden te kiezen, geen voortdurend beheer. Lees meer.

 

Nuttige online resources

Eerst en vooral stelt Google een specifiek Helpcentrum voor Nonprofits ter beschikking, met onder meer antwoorden op vragen rond beheerderstoegang, activeren van de producten, problemen oplossen en ondersteunen, met inbegrip van contactopties.

Tussen de bijzonder talrijke hulpmiddelen voor Google, vestigen wij de aandacht op:

Hier vindt u ook de evaluatie door TechSoup Canada van Google Apps en Google Forms: