Airbnb Social Impact Experiences: Een nieuwe manier om je maatschappelijke opdracht te promoten

Airbnb heeft onlangs 'Social Impact Experiences' gelanceerd, waarmee de mensen de kans krijgen om zich onder te dompelen de missie van een non-profitorganisatie.

Je non-profitorganisatie biedt hierbij via Airbnb een activiteit aan, waaraan bezoekers kunnen deelnemen mits een financiële bijdrage die volledig aan jouw organisatie toekomt. ‘Social Impact Ervaringen’ zijn voor Airbnb gasten een positieve manier om nieuwe gemeenschappen te ontdekken. Dit doen ze door zich deel te nemen aan buurtverkenningen, workshops of andere activiteiten die door lokale goede doelen worden opgezet.

Airbnb heeft besloten om hun programma uit te breiden naar HEEL Nederland!

Bewustmaken en fondsen werven

Social Impact Ervaringen geven Airbnb gasten een kans om meer te leren over het doel van je organisatie — en tegelijk plezier te beleven.

  • Fondsen werven: 100 percent van de opbrengst van je Social Impact Ervaringen gaat direct naar je organisatie. Airbnb laat boekingskosten vallen voor organisaties die door TechSoup zijn gevalideerd!
  • Zichtbaarheid creëren: Je Social Impact Ervaring verschijnt op de website van Airbnb en in en in de mobiele apps, waardoor je een groot publiek kunt bereiken.
  • Mobiliseer Supporters: Nieuwe mensen betrekken bij je organisatie door middel van een Social Impact Ervaring is een waardevolle manier om blijvende ambassadeurs te creëren.

Jouw Ervaring. Op jouw manier

Met Airbnb Social Impact Ervaringen hou je de volledige controle. Jij kiest het type activiteit, de aanbieder van je activiteit, waar en wanneer ze plaatsvindt en andere modaliteiten.

  • Jouw kalender: Je kan je Social Impact Ervaringen zo vaak aanbieden als je maar wenst. Veel nonprofits kiezen ervoor om ongeveer twee keer per maand een activiteit aan te bieden.
  • Jouw plaats en aanbieder: Jij kiest waar je Social Impact Ervaring plaatsvindt en wie ze leidt - of het nu een personeelslid, een bestuurslid of een vrijwilliger is.
  • Jouw prijs: Je hebt de volledige controle over hoeveel je Social Impact Ervaring kost, en je kunt de prijs aanpassen wanneer je dat wenst.

Wil je weten hoe zo’n Airbnb Social Impact Ervaring eruitziet? Klik hier voor voorbeelden.

Wat kan jij zoal doen met een Social Impact Ervaring?

Ervaringen kunnen plaatsvinden op een enkele middag of verspreid over een paar dagen. Welke ervaring je aanbiedt is helemaal jouw beslissing.

  • Betrek actief je supporters: Van urban farming tot dog walking, laat je gasten de ervaring opdoen die representatief is voor het doel van jouw organisatie.
  • Informeer, breng nieuwe kennis of inspireer: Kunstworkshops, samenwerkingsprojecten en behind-the-scenes tours geven je gasten de kans om iets nieuws te leren en je goed doel nog meer te waarderen.
  • Doe iets fun!: Uitstappen en stadsverkenningen zijn een geweldige manier om gasten met elkaar in verbinding te brengen en tegelijk te introduceren bij een bredere gemeenschap.

Creëer vandaag nog jouw Social Impact Ervaring

Social Impact Experiences zijn een leuke manier om meer zichtbaarheid te krijgen en je supporters te actief te betrekken. We kijken vol ongeduld uit naar de activiteiten die jij zal voorstellen!

In deze video zie je hoe eenvoudig het is om zo'n ervaring praktisch op te zetten eenmaal je er klaar voor bent.

 

Als jij ook de mogelijkheid ziet voor jouw organisatie om hiervan gebruik te kunnen maken, registreer dan je organisatie via deze link:

 

 

Airbnb FAQ

Wie komt in aanmerking voor de Airbnb Social Impact Experience?
Raadpleeg hier
de criteria en start hier. Zodra je organisatie is gevalideerd kan je Social Impact Ervaring opzetten.

Hoe vaak kunnen we activiteiten voorstellen?
Dat kun je zo vaak als je maar wilt! Airbnb raadt een minimum van twee ervaringen per maand aan.

Wensen gasten en lokale bewoners hun tijd wel door te brengen met non-profitorganisaties?
Absoluut. Veel reizigers en lokale bewoners vinden het moeilijk om in verbinding te komen met goede doelen in binnen- en buitenland. Airbnb Social Ervaringen verbindt non-profits met enthousiaste reizigers en lokale bevolking die meer willen weten over je organisatie.

Wat zijn de voordelen voor mijn organisatie?
De activiteiten laten je toe om fondsen te werven. De inkomsten ervan komen 100 procent terecht bij jouw organisatie; Ze laten je ook toe een wereldwijd publiek van nieuwe ambassadeurs op te bouwen; Tenslotte geven ze je toegang tot miljoenen gebruikers van Airbnb.

 

Voor specifieke vragen kunt u steeds een e-mail sturen naar social-impact@airbnb.com

 

Opgelet: Deze Ervaringen zijn onderworpen aan het valideringsproces van TechSoup en aan de Toelatingsvoorwaarden van Airbnb. 

Image: