Welke tools om de data van uw non-profit te beheren?

 

Hoe beheert u de data van uw non-profit? Met "data" bedoelen we uw contactgegevens (vrijwilligers, collega's, enz.), uw projectopvolging en nog veel meer.

In dit artikel worden verschillende tools voorgesteld: Airtable, Stackby, Microsoft Dataverse... Ontdek ze!

 
 
 
 
 
 

 

Modern Enterprise: Why Airtable? The Top 20 Links Worth ...

Airtable

 

 Meer dan 200.000 organisaties hebben applicaties gebouwd op Airtable om hun workflows te moderniseren met spreadsheets die in databases kunnen worden omgezet.

 

 • Alle kracht van een flexibel relationeel datamodel en meer. Voeg velden toe voor bijlagen, lange tekstnotities, aankruisvakjes, links en zelfs streepjescodes. Surf naar de data die je nodig hebt, laat de data vallen die je niet nodig hebt.

 

 • Maak weergaven voor verschillende gebruikssituaties. Krachtige filters, sortering en groepering geven u de vrijheid om uw werk te organiseren zoals u dat wilt. Kies de weergaven die bij uw inhoud passen en sla ze op om ze op elk moment gemakkelijk te kunnen raadplegen.

 

 • Kies uit meer dan 50 voorgedefinieerde toepassingen. Breng uw data tot leven met add-on toepassingen die u met één muisklik op onze marktplaats vindt.

 

 • Help uw team sneller te werken en zich te concentreren op het werk dat ertoe doet. Maak aangepaste meldingen, automatiseer overbodige taken en orkestreer werk via integraties.

 

Om het tool beter te begrijpen

 

 

 

 

 

❌ Niet beschikbaar voor het SOCIALware programma.

 

 

 

Stackby - Spreadsheets, Databases and APIs in single ...

Stackby

 

Stackby combineert de flexibiliteit van spreadsheets met de kracht van databases en ingebouwde integraties met uw favoriete bedrijfsapplicaties. Gebruik de tool om workflows te automatiseren, aangepaste tools te maken, samen te werken met uw teams en in het algemeen orde op zaken te stellen.

 

 • Het is zo eenvoudig als een spreadsheet, maar u kunt er een krachtige database van maken die uw teams graag zullen gebruiken. Dit alles op dag nul.

 

 • Met meer dan 25 unieke kolom-datatypes kunt u uw perfecte relationele database bouwen. Laat het uitgroeien tot een krachtige oplossing op maat voor uw team of bedrijf met steeds meer mogelijkheden.

 

 • Verbind kolommen met diensten, haal data automatisch op in uw tabel en ververs data in real time.

 

 • Integreer uw data zonder codering met uw favoriete applicaties die u elke dag gebruikt. Automatiseer en bespaar tot 9 uur per week.

 

Om het tool beter te begrijpen

 

 • Een verzameling van alle Stackby video's om u te helpen aan de slag te gaan en Stackby in enkele minuten te adopteren

 

 

 

 

 

Niet beschikbaar voor het SOCIALware programma.

 

 

 

Google ontwikkelt ook Tables: een database-tool dat binnenkort in onze regio zou moeten aankomen.

 

 

 

 

Microsoft introduces PowerApps, a solution for the ...

 

 

Microsoft Dataverse

 

Microsoft Dataverse is een PowerApps, beschikbaar via het Microsoft Power Platform. Bouw en draai duizenden applicaties, workflows en intelligente agents met een intelligent, veilig en schaalbaar low-code dataplatform.

 

 • Lever uw diensten met flexibiliteit. Vergroot snel uw bedrijfswaarde met een uitbreidbaar dataplatform dat gebruikmaakt van kant-en-klare gemeenschappelijke tabellen, uitgebreide attributen, semantische betekenissen en een open ecosysteem op basis van het Common Data Model.

 

 • Verhoog de schaalbaarheid en efficiëntie. Verhoog de productiviteit en verlaag de kosten door snel herbruikbare toepassingen, processen en dataschema's te ontwikkelen. Bouw, valideer en implementeer uw applicaties op een herhaalbare manier met behulp van GitHub en Azure DevOps.

 

 • Maak slimmer gebruik van uw data. Genereer nauwkeurigere bruikbare inzichten door low-code AI-tools aan uw procesautomatisering toe te voegen. Identificeer en los dubbele en conflicterende data op met een beheerd dataplatform waarin bedrijfsregels en -logica zijn geïntegreerd.

 

 • Vertrouw op de veiligheid van een vertrouwd platform. Bescherm uw data met een robuuste infrastructuur voor beveiligingsbeheer die strategische beveiligings- en nalevingsfuncties biedt, zoals geavanceerde versleuteling, uitgebreide toegangscontrole en hechte integratie met Azure Active Directory.

 

Om het tool beter te begrijpen

 

 

 
 

 

 

✔️ De tool is rechtstreeks toegankelijk met een Office 365 Plan van het Microsoft-programma voor non-profits.

 

 

 

 

https://www.apple.com/v/numbers/j/images/overview/hero__v60kq4kifde6_large.png

 

Apple Numbers

 

Met Apple Numbers kun je spreadsheets maken, en het wordt meegeleverd met de meeste Apple apparaten. Gebruik de Apple Pencil op je iPad om handige diagrammen en kleurrijke illustraties toe te voegen. En dankzij realtime samenwerking kan uw team samenwerken, of ze nu op een Mac, iPad of iPhone zitten of een pc gebruiken.

 

 • Zet uw data in een van de kant-en-klare sjablonen en pas ze vervolgens naar eigen inzicht aan. Selecteer lettertypen en celranden. En tabellen toevoegen, formaat wijzigen en opmaken.

 

 • De intuïtieve tools maken het gemakkelijk om complexe berekeningen met grote nauwkeurigheid uit te voeren, formules te begrijpen, gegevens te filteren en samen te vatten wat het allemaal betekent. Gebruik de slimme categorieën om tabellen snel te ordenen en samen te vatten, zodat u het verhaal achter uw data beter begrijpt.

 

 • Indrukwekkende donutgrafieken, balken en kolommen met duidelijk gemarkeerde getallen en instelbare grootten, interactieve grafieken en een bibliotheek met meer dan 700 aanpasbare vormen helpen u uw getallen om te zetten in prachtige datavisualisaties.

 

Om het tool beter te begrijpen

 

 

 

 

Niet beschikbaar voor het SOCIALware programma.

 

 

Best Practices: Prepare your Google Sheets data for your ...

 

Google Sheets

 

Met Google Sheets maakt u spreadsheets, bewerkt u ze en werkt u eraan met anderen, waar u ook bent.

 

 • Met Google Sheets kunt u met kleurrijke grafieken en diagrammen uw data laten opvallen. Ingebouwde formules, draaitabellen en opties voor voorwaardelijke opmaak besparen u tijd en vereenvoudigen uw dagelijkse taken.

 

 • Maak spreadsheets en bekijk en bewerk ze overal vandaan, vanaf een telefoon, tablet of computer. Zelfs zonder internetverbinding.

 

 • Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen terwijl u typt. Je kunt zelfs de revisiegeschiedenis gebruiken om eerdere versies van een spreadsheet te zien, gesorteerd op datum, en om te zien wie de wijzigingen heeft aangebracht.

 

 • Compatibel met Microsoft Excel. Voeg functionaliteit toe aan Google Sheets met invoegtoepassingen.

 

Om het tool beter te begrijpen

 
 • Krijg hulp met Google Sheets

 

 

 
✔️ De tool is rechtstreeks toegankelijk met een Google Workspace Plan uit het programma van Google for Nonprofits.

 

 

 

Microsoft Excel et Access

 

Microsoft Excel herkent patronen in uw data om ze te ordenen en u tijd te besparen. Maak eenvoudig uw eigen spreadsheets of gebruik de meegeleverde sjablonen, en voer berekeningen uit met moderne formules.

 

 • Nieuwe grafieken en diagrammen helpen u uw data op een boeiende manier te presenteren, met opmaak, sprankelende grafieken en tabellen om uw data beter te begrijpen. Maak eenvoudig prognoses om trends te identificeren met één klik.

 

 • Deel uw werkmap met anderen en gebruik altijd de nieuwste versie om in realtime samen te werken en sneller te werken. Met Microsoft 365 kunt u aan een Excel-bestand werken vanaf een mobiel apparaat, desktop en het web.

 

 • Nu kunt u rechtstreeks vanuit een foto data toevoegen aan Excel. Gebruik de Excel-app om een foto te maken van een afgedrukte versie van een datatabel op uw Android- of iPhone-toestel4 en zet de afbeelding automatisch om in een bewerkbare tabel in Excel. Dankzij deze nieuwe beeldherkenningsfunctie is het niet langer nodig data van een papieren document handmatig in te voeren.

 

Microsoft Access maakt het gemakkelijk om bedrijfsapplicaties te maken vanaf nul of door gebruik te maken van een sjabloon. Met zijn rijke en intuïtieve ontwerptools helpt Access u om in recordtijd aantrekkelijke, uiterst functionele toepassingen te maken.

 

 • Stem uw applicaties af op uw bedrijf en uw klanten, en pas ze aan als uw behoeften veranderen. Visual Basic for Applications gebruiken om bedrijfsprocessen te automatiseren en meer bruikbare formulieren en rapporten te maken.

 

 • Integreer data tussen Access en uw bedrijfsapplicaties met behulp van de Access-connectorbibliotheek om geaggregeerde visuals en analyses te genereren binnen de vertrouwde Access-interface. Sla data eenvoudig op in SQL Server en Microsoft Azure SQL voor betrouwbaarheid, schaalbaarheid, beveiliging en beheer op lange termijn.

 

Combineer de twee voor een optimaal databeheer!

 

 

 

 

 

 

✔️ De Excel- en Access-tools zijn rechtstreeks toegankelijk met een Office 365-plan van het Microsoft-programma for Nonprofits.

 

✔️ De Excel-tool is rechtstreeks toegankelijk met de Office Suite van het Microsoft-programma for Nonprofits.