Veritas schenkt eeuwigdurende licenties voor Backup Exec-software aan organisaties die daarvoor in aanmerking komen. Uw recht op een eeuwigdurende licentie vervalt nooit, maar er zijn een paar stappen die u moet volgen om Backup Exec na het eerste jaar te blijven gebruiken.

Elk jaar na het eerste jaar moet u een nieuwe licentiesleutel genereren op de website van Veritas. Daarna installeert u de sleutel op uw Backup Exec server.

Deze instructies zijn alleen bedoeld voor organisaties die een donatie van Backup Exec hebben ontvangen en het product na het eerste jaar willen blijven gebruiken.

De onderstaande stappen kunnen verschillende namen hebben, afhankelijk van de taal die is geselecteerd op de Veritas-website.

 

Stap 1: Genereer een nieuwe licentiesleutel

 1. Ga naar Support Veritas pagina en klik op Licentie in het menu bovenaan de pagina.
 2. Meld u aan bij uw Veritas-account. De pagina Rechten toont uw producten, gerangschikt volgens ID van het recht.
 3. Zoek Backup Exec in de lijst van rechten en klik op het sleutelicoon onder de kolom Acties aan de rechterkant van de pagina.
 4. Op de pagina Licentiesleutel genereren bevestigt u dat u Backup Exec 20.0 of hoger hebt geselecteerd en klikt u op Genereren.
 5. Op de pagina Gegenereerde sleutel klikt u op het pictogram Opslaan onder de kolom Acties rechts op de pagina om het licentiesleutelbestand (.SLF) te downloaden.

 

Stap 2: Installeer uw nieuwe licentiesleutel

 1. Open Backup Exec en selecteer Install and License > Install Features and Licenses on this Backup Exec server (Functies en licenties op deze Backup Exec-server installeren) in het softwaremenu. De wizard Licentie-installatie verschijnt en toont uw verlopen licentie.
 2. Klik op Licentiebestand importeren en selecteer het licentiesleutelbestand (.SLF) dat u tijdens het eerste deel van de instructies hebt gedownload. Klik dan op Openen om het bestand toe te voegen.
 3. Zorg ervoor dat de begin- en einddatum van uw licentie zijn bijgewerkt en klik op Volgende.
 4. Controleer op de pagina Licenties controleren of Backup Exec niet voor wederverkoop is geselecteerd en klik op Volgende.
 5. Op de pagina Configureer functies, zorg ervoor dat de functies die u wilt gebruiken nog steeds zijn geselecteerd en klik op Volgende om de installatie van de licentiesleutel te voltooien.

Zodra de installatie is voltooid, kunt u Backup Exec nog een jaar lang blijven gebruiken voordat u een nieuwe sleutel moet genereren en installeren.

 

Oplossing van problemen

Als u de bovenstaande stappen volgt en merkt dat uw licentiesleutel niet is toegepast, volg dan deze aanvullende instructies om uw sleutel te verwijderen en opnieuw te installeren.

 1. Open Backup Exec en selecteer Configuratie en instellingen > Backup Exec Services.
 2. Stop alle Backup Exec services
 3. Zodra de services zijn gestopt, gaat u met Windows Verkenner naar de map Backup Exec Licenties en zoekt u uw versie van Backup Exec. Het pad zou eruit moeten zien als C:\ProgramData\Veritas Shared\Licenses\Backup Exec\20.0.
 4. Verwijder het licentiesleutel .SLF bestand, dat u importeerde toen u uw nieuwe licentiesleutel installeerde.
 5. Start de Backup Exec services opnieuw op en volg alle instructies in Stap 2: Installeer uw nieuwe licentie" om de sleutel opnieuw te installeren.