Werk organiseren met Asana

Asana is een bekend en nuttig tool voor projectbeheer.

Wist u dat Asana, naast projectmanagement, een veel bredere missie heeft? Asana is bedoeld om teams te helpen hun werk zo te organiseren dat ze weten wat ze moeten doen, waarom en hoe.

De missie van Asana

Met Asana hebben teams toegang tot een werkbeheerplatform waarmee iedereen zijn activiteiten kan plannen, beheren en automatiseren.

Door uw werk te organiseren krijgt u zowel een globaal als een gedetailleerd beeld van uw activiteiten en dus van uw tijd.

Asana kan u helpen uw tijd optimaal en op een intelligentere manier te beheren. 

Had u echt die vergadering nodig? Kunt u uw woensdag niet gebruiken als een volledige werkdag, zonder e-mails of telefoontjes te beantwoorden? Heeft u echt 3 uur nodig om die nieuwsbrief te versturen? 

Al deze vragen komen aan de orde wanneer u al uw activiteiten bundelt en organiseert.

Werkbeheer volgens Asana

Asana geeft u toegang tot haar werk management platform samen met vele hulpbronnen om beter te begrijpen hoe u uw werk kunt organiseren.

Asana biedt verschillende tools om u te helpen uw activiteiten en uw tijd beter te beheren.

Kent u bijvoorbeeld de After Action Reviews (AARs)?

"Een after action review (AAR) wordt gebruikt om een project of gebeurtenis te debriefen en te begrijpen wat er is gebeurd, waarom het is gebeurd zoals het is gebeurd, en hoe het kan worden verbeterd."

Volgens Asana in het artikel "What are after action reviews (AARs)? (May 2022)"

Of 8D, het Priority Matrix, de cost-benefits analyse, hoe te bouwen een strategie voor het beheer van klantenrelaties (CRM) en meer!

Vele artikelen  zijn beschikbaar in het Engels, Frans en sommige zelfs in het Nederlands. Asana biedt ook rapporten, blog posts, sjablonen voor het organiseren van taken, video's en nog veel meer.

Aan de slag met Asana

Of u nu al een Asana gebruiker bent of niet, het is altijd interessant om de verklarende hulpbronnen van Asana over haar tool te ontdekken.

De Asana tool is beschikbaar in ons programma voor in aanmerking komende organisaties met een korting van 50% op de tool.

Als u net begint met de tool, is er een gids om u te helpen aan de slag te gaan met Asana.

Snelle demonstratie van Asana, ongeveer 2 minuten.

Met de Asana-gids kunt u uw eerste taken en uw eerste project aanmaken, het organiseren door de toegevoegde taken te sorteren en te filteren, enz.

Ontdek de gids

Asana heeft ook een online cursus academie ontwikkeld om de tool te begrijpen en zo uw werk beter te organiseren.  De academie is beschikbaar in het Engels.

YouTube videos zijn ook beschikbaar om te begrijpen hoe u specifieke acties op het Asana platform kunt uitvoeren: het bewerken van uw agenda, het wijzigen en opslaan van weergaven, enz. De YouTube-video's zijn beschikbaar in het Engels met Franse ondertitels en automatische Nederlandse ondertitels. Voor informatie over de toegang tot ondertitels op Youtube, zie dit help artikel.

Bekijk alle Asana gidsen

De interface van Asana kan complexer zijn om te begrijpen omdat het echt alle niveaus van uw activiteiten bevat. 

Om alle functies te begrijpen, kunt u het beste de gids lezen waarin de interface rechtstreeks wordt beschreven.

De interface begrijpen en uw weg vinden in Asana

Zorg dat mijn hele team de tool aanneemt

"Asana veranderingsmanagement methodologie" in het Engels.

Bent u Asana individueel gaan gebruiken? U bent overtuigd van het gebruik ervan en u vindt dat uw team het ook moet gebruiken voor een betere coördinatie van het werk?

Dan moet u uw hele team zover krijgen dat ze de tool overnemen.

Maar wat met... Hoeveel mensen zitten er in uw team? Werkt u direct met het hele team? Is het noodzakelijk dat iedereen de tool gebruikt? Wat zullen de obstakels zijn voor de invoering?

Asana heeft een gids opgesteld voor u om een strategie te ontwikkelen voor de adoptie van de tool door zelfs uw meest onwillige collega's.

De gids bestaat uit 6 stappen:

  1. Beantwoord de vraag: Waarom Asana?
  2. Analyseer de huidige situatie: Worden er andere tools gebruikt door uw collega's?
  3. Maak een eerste project met uw eerste overtuigde collega's.
  4. Train uw collega's met alle bovengenoemde hulpbronnen.
  5. Bereid het vervolg voor na dit eerste project.
  6. Meet de resultaten om de x hoeveelheid tijd en vraag uw gebruik om het te verlengen of niet.

Zie de gids voor meer informatie