Top 5 tips over Excel voor beginners tot experts

Hier is een niet-uitputtende top 5 tips die u moet weten over Excel, of u nu een beginner of een expert bent.

Als u elk van deze punten afvinkt, dan heeft Excel geen geheimen voor u!

Onze top 5

Snel aan de slag: een macro maken

"Als u in Microsoft Excel bepaalde taken regelmatig uitvoert, kunt u een macro opnemen om deze taken te automatiseren. Een macro is een actie of een set acties die u zo vaak kunt uitvoeren als u wilt. Wanneer u een macro maakt, neemt u muisklikken en toetsaanslagen op. Nadat u een macro hebt gemaakt, kunt u deze bewerken en kleine wijzigingen in de werking aanbrengen."

Leer hoe u een macro maakt met Excel

Uw data in Excel opschonen

Het klinkt misschien triviaal, maar er zijn verschillende technieken om uw gegevens in Excel optimaal op te schonen.

Volg de Excel-gids voor het opschonen van gegevens pour le faire au mieux

Een draaitabel maken om werkbladgegevens te analyseren

"Een draaitabel is een krachtig hulpmiddel om gegevens te berekenen, samen te vatten en te analyseren om vergelijkingen, patronen en trends in uw gegevens te zien. Draaitabellen werken iets anders, afhankelijk van het platform dat u gebruikt om Excel uit te voeren."

Een draaitabel maken

Het uiterlijk van het werkblad wijzigen

U kunt het uiterlijk van een spreadsheet op een aantal manieren wijzigen: kleur, lettertype, uiterlijk van objecten, wijzigen van het thema.

Probeer het uiterlijk van u blad te veranderen

Kijk eens naar deze categorisatie van Excel functies

Als u Excel gebruikt, hebt u waarschijnlijk al de SOM of GEMIDDELDE formule gebruikt. Dit zijn de meest populaire, maar Excel heeft er nog tientallen andere, zowel eenvoudige als complexe.

Ontdek excel-functies (per categorie)

Ontdek onze online cursussen over Excel 

Excel for Nonprofits - Data Management and Reporting (in English): €10

Leer Excel effectief te gebruiken. Van de basis van Excel 101 tot de geavanceerde concepten van Excel 106. Als u gegevens moet analyseren, filteren, sorteren en vereenvoudigen om beslissingen te nemen, is Excel een geweldig tool.

Ontdek de online opleiding

Excel 101 - Learn the Basics (in English): €2

Hebt u hulp nodig bij het beheren van de gegevens van uw organisatie? In deze cursus maakt u kennis met de basis: hoe Excel werkt, hoe het uw gegevens kan ontsluiten en de efficiëntie van het bijhouden van gegevens in uw organisatie kan verbeteren.

Ontdek de online opleiding

Excel 102 - Editing and Formatting Text (in English): €2

U kent de basisprincipes van Excel, maar hoe zorgt u ervoor dat uw werkmappen echt het verhaal van uw organisatie vertellen? In deze cursus leert u hoe je bewerkings- en opmaaktools gebruikt om u boodschap over te brengen.

Ontdek de online opleiding

Excel 103 - Designing Your Worksheets (in English): €2

U kent de basisprincipes van het maken van spreadsheets en werkmappen, maar nu wilt u echt de impact vergroten van de gegevens die uw non-profit of bibliotheek verzamelt. In deze cursus leert u hoe u tabellen toevoegt en opmaakt, uw gegevens bewerkt en dubbele waarden verwijdert.

Ontdek de online opleiding

Excel 104 - Using Formulas, Functions and Calculations (in English): €2

Vaak zult u verder willen gaan dan het opmaken en sorteren van gegevens. U zult bijvoorbeeld willen dat Excel berekeningen uitvoert wanneer u gegevens wijzigt, zodat u onmiddellijk toegang hebt tot de resultaten van die gegevenswijzigingen. In deze cursus leert u hoe u functies gebruikt, formules maakt, berekeningen uitvoert en tekst opmaakt.

Ontdek de online opleiding

Excel 105 - Using Functions to Format Text (in English): €2

Het gebruik van functies kan een snelle en eenvoudige manier zijn om uw tekst op te maken. In deze cursus bekijken we functies waarmee u uw gegevens naar uw hand kunt zetten.

Ontdek de online opleiding

Excel 106 - Formatting and Analyzing Charts (in English): €2

Het is niet voldoende de gegevens in rijen en kolommen te zien, er zijn grafieken nodig om de gegevens te visualiseren en de boodschap ervan over te brengen. U moet ook leren hoe u deze grafieken moet analyseren om volledig te interpreteren wat ze u vertellen en ze doeltreffend te gebruiken bij de besluitvorming.

Ontdek de online opleiding

Ontdek meer over onze online cursussen voor de non-profit sector in het Engels en Frans.

Krijg toegang tot Excel tegen lage kosten via onze programma

Als u Excel tegen een gereduceerd tarief voor uw non-profit wilt krijgen, gaat u naar de pagina Microsoft Donatieprogramma..

U kunt Excel verkrijgen via:

  • Punten 2 en 3 van het programma: On-premises licenties (fysiek, lokaal op uw computer installeerbaar).
  • Punt 4: Microsoft Office 365.