Maakt u al gebruik van e-signature?

Hoe ondertekent u de documenten van uw organisatie? We ontvangen tegenwoordig steeds meer belangrijke documenten alleen per e-mail en voeren ook veel handelingen alleen online uit. De redenen voor deze veranderingen lopen uiteen: online documentbeheer en dus "papierloos kantoor", lagere afdrukkosten, elektronische gegevensopslag en nog veel meer.

Daarom kan software voor elektronische handtekeningen of e-signature software van belang zijn voor het goede verloop van uw dagelijkse activiteiten. 

Ons programma bij TechSoup Nederland kan u helpen om e-signature software te verkrijgen tegen een lagere kostprijs.

Wat is een e-signature software?

Met software voor e-signature kunt u documenten uploaden en verzenden voor elektronische ondertekening, veilig en zonder dat u ze hoeft af te drukken.

U kunt deze documenten vervolgens archiveren in de online documentopslagplaats van uw organisatie.

DocuSign

Standard Edition - Perpetuele donatie

DocuSign Standard Edition is een software voor elektronische handtekeningen. Hiermee kunt u documenten uploaden en verzenden voor elektronische ondertekening. 

De software stuurt links naar ondertekenaars, die hun handtekening kunnen zetten vanaf vrijwel elk apparaat dat op internet is aangesloten. Ondertekenaars hebben geen DocuSign-account nodig om documenten te ondertekenen. 

U en de ondertekenaars kunnen de ingevulde documenten op elk moment bekijken, downloaden en afdrukken.

De kenmerken van de Standard Edition zijn beschikbaar op de vergelijkingspagina DocuSign's prijzen en producten.

De DocuSign Standard Edition Donatie biedt een eeuwigdurend abonnement op de DocuSign Standard Edition voor één gebruiker, alles voor €89 (excl. btw). Dat is een korting van meer dan 60% op de volledige marktprijs van €276 (excl. btw). De licentie staat de gebruiker toe tot 100 documenten per jaar te verzenden.

Klik hier voor meer informatie over DocuSign Standard Edition

Business Pro Edition - Jaarlijkse vernieuwing

DocuSign Business Pro Edition bevat de kenmerken van het Standard Edition hierboven, maar ook meer geavanceerde opties:

 • Ondertekenende bijlagen.
 • Samenwerkende velden.
 • Geavanceerde velden.
 • Tekenvelden.
 • Toestemming met één klik.
 • SMS verificatie.
 • PowerForms.
 • Inning van de betaling.
 • Massamailing.

Zie alle kenmerken van het DocuSign Business Pro Edition.

Deze aanbieding geeft toegang tot een korting van meer dan 75% op een jaarabonnement op DocuSign Business Pro Edition voor één gebruiker. De licentie staat de gebruiker toe tot 100 documenten per jaar te verzenden. Nadat u de €89 (excl. btw) administratiekosten aan ons hebt betaald (om permanent toegang te krijgen tot de korting), ontvangt u een e-mail om verder te gaan met de betaling aan DocuSign voor een Business Pro-abonnement met korting. DocuSign zal u ongeveer €90 in rekening brengen, wat jaarlijks kan worden verlengd voor het Business Pro-plan.

LET OP: u kunt alleen van deze laatste twee aanbiedingen gebruikmaken als uw organisatie een jaarlijkse operationele begroting heeft van minder dan 1 miljoen €.

Voor organisaties met een begroting van meer dan 1 miljoen € heeft Docusign een speciaal aanbod, direct beschikbaar op deze partnersite.

Klik hier voor meer informatie over DocuSign Business Pro Edition

Adobe Acrobat Sign

Adobe Acrobat Pro Windows of MAC

Adobe Acrobat Pro voor Windows of Mac is software waarmee u Adobe PDF-documenten kunt bekijken, maken, combineren en beheren voor distributie, samenwerking en gegevensverzameling.

Als onderdeel van deze kenmerken kunt u met Adobe Acrobat Pro PDF-bestanden en documenten beveiligen.  

U kunt documenten ook controleren en beveiligen met wachtwoordbeveiliging, machtigingen voor afdrukken, kopiëren en bewerken, en elektronische handtekeningen.

Adobe staat elektronische handtekeningen toe vanuit Acrobat Pro.

Adobe Acrobat Pro is als donatie verkrijgbaar voor €52 (excl. BTW). Hiermee wordt een licentie verleend waarmee één enkele gebruiker de software kan installeren en gebruiken. De licentiesleutel die bij dit product wordt geleverd, vervalt op 1 december 2026.

Meer informatie over Adobe Acrobat Pro voor Windows of Mac

Adobe Acrobat Pro DC

Adobe Acrobat Pro DC is een cloudgebaseerde toepassing en opslagdienst voor het maken, bewerken en delen van PDF-bestanden. 

U hebt toegang tot de software voor e-handtekeningen, Adobe Sign, via de cloud met Acrobat Pro DC.

Deze aanbieding met korting op Acrobat DC-software biedt toegang tot een individueel Acrobat Pro DC-abonnement voor één gebruiker. U krijgt het eerste jaar een korting van 13% op de huidige Adobe-tarieven.

Na het aanvragen van dit aanbod en het betalen van de €5 (excl. BTW) administratiekosten, betaalt u Adobe rechtstreeks elke maand tegen een gereduceerde prijs voor het eerste jaar van het abonnement. 

Klik hier voor meer informatie over Adobe Acrobat Pro DC

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud is een reeks desktoptoepassingen, mobiele toepassingen en creatieve diensten voor het ontwerpen, ontwikkelen en publiceren van afbeeldingen, video, audio en interactieve inhoud voor drukwerk, het web en mobiele apparaten.

Als u al toegang hebt tot de Adobe Creative Cloud suite van toepassingen, dan hebt u ook toegang tot de software voor e-handtekeningen, namelijk Adobe Sign. Dit zit hier namelijk inbegrepen.

Deze kortingsaanbieding biedt toegang tot een individueel abonnement op Creative Cloud All Apps voor één gebruiker. U krijgt een korting van 60% op de huidige tarieven van Adobe in het eerste jaar en 40% in elk volgend jaar.

Nadat u dit aanbod bij ons heeft aangevraagd en de €5 (excl. BTW) administratiekosten heeft betaald, betaalt u Adobe rechtstreeks voor de gereduceerde prijs op jaarbasis.

Klik hier voor meer informatie over Adobe Creative Cloud

Box.org met Box Sign

Als u zich abonneert op een Box-abonnement (Business of hoger), kunt u een onbeperkt aantal documenten verzenden voor ondertekening vanuit Box Sign.

Box Sign plaatst elektronische handtekeningen waar uw inhoud zich bevindt en zorgt voor een eenvoudige en naadloze ondertekenervaring in uw cloud.

Dit geeft uw organisatie een onbeperkt aantal e-handtekeningen voor elke Box-gebruiker zonder extra kosten.

De Box.org aanbieding is beschikbaar met een korting van 50%!

Verschillende plannen voor Box Sign met Box.org aanbod voor nonprofits

E-signature in de Microsoft Office suite

Microsoft definieert een digitale handtekening als volgt: "Een digitale handtekening is een elektronisch, versleuteld verificatiezegel op digitale gegevens, zoals e-mailberichten, macro's of elektronische documenten. Op basis van de handtekening wordt gecontroleerd of de gegevens afkomstig zijn van de ondertekenaar en niet zijn gewijzigd."

In Word, Excel of PowerPoint kunt u een ondertekening regel toevoegen.

U kunt ook onzichtbare digitale handtekeningen creëren die de authenticiteit, integriteit en oorsprong van het document garanderen. 

Om te weten hoe het werkt, lees dit artikel "Een digitale handtekening toevoegen aan of verwijderen uit Office-bestanden" van het Microsoft-support.

Klik hier voor meer informatie over Office-tools van Microsoft 

Er zijn verschillende manieren om Office te gebruiken:

 • Via onze kortingsprogramma's (met of zonder software assurance) - punten 2 en 3 in de link hierboven.
 • Of via Office 365 - punt 4 van de bovenstaande link.