Maak een back-up!

Maak een back-up van uw gegevens, maak een kopie van uw systeem, enz.

Mocht zich een of ander incident voordoen, dan is het belangrijk dat uw gegevens op een veilige plaats staan, niet op uw werkcomputer.

Het kan bijvoorbeeld op een cloud host staan of op een externe harde schijf.

In theorie, hoe maakt u een backup en wat betekent dat?

Digitalisering van de economie biedt nieuwe kansen. Maar cyberdreigingen liggen op de loer. Het Digital Trust Center (DTC) wil 2,0 miljoen ondernemers helpen met veilig digitaal ondernemen.

Hun gids "Een back-up strategie opstellen" kan u helpen bij het opzetten van een backup-strategie binnen uw organisatie.

Kies voor software via ons programma

Veritas

Veritas biedt oplossingen voor gegevensback-up en -herstel. Veritas-producten stellen u in staat bescherming te bieden tegen gegevensverlies op netwerkcomputers.

  • Veritas Backup Exec 21 is een backup- en herstelsoftware die draait op Windows Server. Dankzij zijn functies kan het een back-up maken van Windows-, Mac- en Linux-computers en virtuele machines.
  • Veritas System Recovery 18 is een back-up- en hersteloplossing die gebruikmaakt van disk imaging-technologie om servers te beschermen. Het maakt snapshots van volledige harde schijven die kunnen worden geback-upt naar bijna elk type opslagmedium of kunnen worden geconverteerd naar virtuele schijven. Wanneer herstel nodig is, kunnen deze snapshots (herstelpunten genoemd) worden hersteld naar dezelfde of een andere hardwareconfiguratie.

O&O Software

O&O Software biedt non-profits de tools om hun gegevens te beschermen en de prestaties van hun IT-systemen te verbeteren, zodat ze hun missie efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren. Het bedrijf biedt geavanceerde systeemtools voor alle Windows-gebruikers. O&O producten worden gebruikt voor prestatieoptimalisatie, gegevensherstel en veilig beheer en verwijdering van gegevens.

O and O Business Suite [voor 5 gebruikers10 gebruikers25 gebruikers50 gebruikers] is een suite van 10 systeem- en gegevensbeheertoepassingen voor kleine en middelgrote organisaties. Ze zijn ontworpen om de netwerkprestaties te verhogen, backup's te maken en schijfbeelden te herstellen, gegevens op te slaan en het netwerkbeheer te ondersteunen.

Google for Nonprofits

Google for Nonprofits geeft u toegang tot Google Workspace, een suite van online samenwerkingstools waaronder Google Drive voor het hosten van allerlei soorten gegevens in de cloud.

Box.org

Box.org biedt de gratis Starter donatie voor een team van maximaal 10 gebruikers. Dit geeft u in totaal 100 GB opslagruimte en stelt u in staat om uw bestanden in de cloud te hosten. Box.org biedt 50% korting voor pakketten met meer functies. Om toegang te krijgen tot Box.org, moet u het aanbod rechtstreeks aanvragen via de Box.org-pagina door te klikken op de button "Get started".

Microsoft

Microsoft biedt uw organisatie de mogelijkheid om hun gegevens in de cloud te hosten via Office 365 met toepassingen zoals OneDrive of SharePoint. Ontdek het gehele Microsoft programma om te bepalen wat u nodig hebt.