Belangrijke wijzigingen in het donatieprogramma van Microsoft

Wij organiseren webinars om u te helpen met uw Microsoft login problemen. Neem deel aan één van hen.

 

Microsoft-producten zijn terug met een nieuw connectie proces. Vragen met het nieuwe Microsoft login proces?

LET OP - Wilt u Microsoft donaties aanvragen? U bent verplicht om u eerst in te schrijven voor ons programma.

Vragen over het nieuwe Microsoft login proces? Volg de stappen die in deze presentatie worden beschreven. Als u vragen heeft, zie onze FAQ over Microsoft veranderingen en stuur ons dan een e-mail naar info@techsoup.nl 

Als u problemen ondervindt met het nieuwe inlogproces, plaats dan geen bestellingen en neem contact met ons op per e-mail:

1. Met screenshots. 

2. Met uw "onmicrosoft" domein.

 

Vanaf 4 april 2022 past Microsoft zijn huidige wereldwijde softwaredonatieprogramma aan en dit heeft een wereldwijde impact op de non-profitwereld via het wereldwijde softwaredonatienetwerk, TechSoup Global Network, waar wij deel van uitmaken.

Wij vestigen uw aandacht op Microsoft Tech for Social Impact's recente blog post waarin zij hun gedefinieerde belangrijkste aandachtsgebieden en veranderingen in hun non-profit aanbod schetsen om zich te concentreren op de Microsoft Cloud first strategie. De geplande wijzigingen van Microsoft voor 4 april 2022 zijn bedoeld om het filantropische aanbod beter af te stemmen op de voordelen en veiligheid die Microsoft Cloud kan bieden aan non-profitorganisaties. Techsoup's partnerschap met Microsoft heeft meer dan 394.000 organisaties wereldwijd toegang gegeven tot toonaangevende technologische oplossingen, zowel "on-premises" als in de cloud, om hen beter in staat te stellen hun missies te volbrengen en zal prioriteit blijven geven aan het ondersteunen van de behoeften van non-profitorganisaties om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de tools die ze nodig hebben.

Wij hebben hieronder de veranderingen samengevat die van invloed zullen zijn op het softwareaanbod van Microsoft via het TechSoup-donatieprogramma. We zijn ons ervan bewust dat de geplande wijzigingen gevolgen kunnen hebben voor uw IT-budget en uw relatie met TechSoup. Daarom zijn wij hier om uw vragen te beantwoorden en u te helpen begrijpen welke opties en middelen beschikbaar zijn om u te helpen uw plannen te herzien. Voor meer informatie, neem contact met ons op via info@techsoup.nl

 

  • Hoe zal het huidige aanbod van Microsoft veranderen?

 

 

 

 

Hoe zal het huidige aanbod van Microsoft veranderen?

 

  • "On-premises" software

 

Op enkele hieronder vermelde uitzonderingen na zal "on-premises" software vanaf 4 april 2022 niet langer als donatie aan non-profitorganisaties ter beschikking worden gesteld.

Deze "on-premises" softwareproducten, die eeuwigdurende stand-alone licenties zijn die u installeert en gebruikt, zelfs zonder internetverbinding (bv. Office Standard), zullen nog steeds beschikbaar zijn via TechSoup Nederland, maar alleen met een korting voor in aanmerking komende organisaties. Dit is gewoonlijk een korting van 60% tot 75% in vergelijking met commerciële prijzen. In vergelijking met het donatieprogramma betekent dit een 3 tot 5 maal hogere kostprijs.

 

  • Enkele uitzonderingen op deze intrekking van "on-premises" softwaredonaties

 

  • Na 4 april 2022 zullen non-profitorganisaties nog steeds toegang hebben tot Windows Pro als een "on-premises" licentie als donatie. In landen waar Azure niet beschikbaar is, zullen Windows Server en SQL Server ook beschikbaar zijn als donatie, maar dit geldt niet voor de Benelux.

 

  • Na 4 april 2022 zullen "on-premises" softwaredonaties beschikbaar zijn voor organisaties die software nodig hebben voor apparaten met gedeelde toegang. Wij begrijpen dat veel organisaties nog steeds behoefte hebben aan toegang op basis van deze apparaten en wij zijn verheugd om met Microsoft samen te werken om dit nieuwe programma aan te bieden aan de organisaties die wij bedienen. Organisaties die computerlokalen, opleidingscentra of openbaar toegankelijke computers beheren, zullen toegang krijgen tot deze donatieaanbiedingen.

 

 

  • Organisaties zullen toegang blijven hebben tot donatieaanbiedingen voor de Microsoft Cloud. Sommige donatieaanbiedingen omvatten ook downloadbare toepassingen die te vinden zijn in "on-premises" software (Outlook, Office, enz.). De beschikbare donaties worden hieronder nader toegelicht:

 

  • Microsoft 365 Business Premium blijft gratis voor maximaal 10 gebruikers en omvat e-mail, downloadbare desktopapplicaties (d.w.z. Microsoft 365 "on-premises"), cloudopslag en het delen van bestanden, webconferencing met instant messaging, HD-audio en -video, alsook eenvoudig apparaatbeheer en geavanceerde beveiligingsfuncties.

 

  • Microsoft 365 Business Basic-licenties blijven gratis voor maximaal 300 gebruikers en omvatten e-mail, cloudopslag en het delen van bestanden, webconferencing met instant messaging, HD-audio en -video, en andere diensten.

 

  • Het Power Apps Per App-plan, waarmee u aangepaste workflows kunt maken met weinig of geen code, is gratis beschikbaar voor maximaal 10 jobs.

 

  • Organisaties kunnen ook tot 3.500 dollar aan Azure-diensten per jaar rechtstreeks van Microsoft ontvangen.

 

Opmerking: Microsoft verwijst naar donaties als "granted offers". Of u hiervoor in aanmerking komt en welke beperkingen gelden, vindt u hier.

 

 

 

Hoe kan TechSoup Nederland u helpen?

 

Neem de tijd om uw cloudstrategie met ons te bespreken. We zijn hier om te helpen. Geef ons wat tijd en wij zullen proberen uw vragen te beantwoorden en u aanbevelingen te doen.

Wij begrijpen dat deze veranderingen gevolgen kunnen hebben voor uw budget en IT-infrastructuurplanning, en wij willen u helpen de juiste beslissingen te nemen voor uw IT-behoeften.

Als u meer "on-premises" software nodig hebt, kunt u overwegen gebruik te maken van een aanbieding voor clouddonatie, zodat uw team kan beginnen met het opslaan van documenten in de cloud.