01.12.2020

Gebruikt u het volledige potentieel van Office 365 voor non-profits?

OF-365-Microsoft.jpg

 

Office 365 is een van de bekendste producten van Microsoft. Het is bekend om Word, Excel maar ook Teams die sinds het begin van de gezondheidscrisis van 2020 de belangstelling hebben gewekt. Dit Microsoft-product is echter veel meer dan deze bekende toepassingen. Daarom vindt u hier een overzicht van de verschillende Office 365-aanbiedingen voor Microsoft-nonprofits.

 

Office 365 in een oogopslag

Office 365 is een Cloud-applicatie die webtoegang biedt tot vertrouwde Office-oplossingen: zakelijke e-mail, instant messaging, kalender, videoconferenties en toegang tot uw documenten vanaf elke plek.

Het aanbod omvat verschillende abonnementen, zowel gedoneerd als met korting. Ongeacht de grootte van uw organisatie vindt u een betaalbaar plan dat aan uw behoeften voldoet.

 

De Office 365-functie: de Cloud

Als u op een van deze vragen JA antwoordt, is Office 365 iets voor u:

 • Is uw personeel verspreid over verschillende locaties?
 • Heeft u een beperkt budget voor IT-ondersteuning?
 • Moeten de medewerkers en vrijwilligers van uw organisatie werken vanaf persoonlijke apparaten (laptops, mobiele telefoons, tablets)?
 • Wilt u uw Exchange mailserver niet meer in uw gebouwen onderhouden?

U kunt zich zorgen maken over het online werken, vooral als u te maken heeft met gevoelige informatie.

Microsoft Office 365 for Nonprofits biedt u beide omgevingen: de beveiligde omgeving met alle beschikbare functies van de geïnstalleerde software en collaboratieve toegang tot de Cloud, waar u zich ook bevindt.

 

Voordelen van Office 365

 • Hosted messaging. U hebt toegang tot uw berichten, gedeelde agenda's en contacten vanaf uw PC, MAC, mobiele telefoon of tablet. Office 365 biedt elke gebruiker 25 GB aan opslagruimte voor e-mail.
 • Office Web Apps. U kunt uw documenten direct in uw browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox of Safari) op uw thuiscomputer openen, bekijken en bewerken. Uw medewerkers kunnen Office Web Apps gebruiken op hun persoonlijke apparaten, waardoor ze de flexibiliteit hebben om te werken waar en wanneer ze willen.
 • Delen van documenten. Deel eenvoudigweg documenten met uw collega's met behulp van SharePoint Online, wat vergelijkbaar is met een online documentenopslagplaats in de Cloud. U kunt zelfs documenten tegelijk met andere gebruikers bewerken, waardoor u kostbare tijd bespaart.
 • Web- & videoconferentie. Microsoft Skype for Business is een geïntegreerde tool voor videobellen, webconferencing, instant messaging en voice calling. Met high definition (HD) videoconferencing kunt u uw medewerkers en vrijwilligers in uw organisatie ontmoeten en met hen samenwerken, ook als ze onderweg zijn. Lync Online bevat een notitie-functie waarmee u ideeën en directe feedback kunt vastleggen tijdens uw vergaderingen.
 • Veiligheid en vertrouwelijkheid. Naast de ingebouwde bescherming tegen spam en malware kunt u met Office 365 ook beveiligingsfuncties aan uw mobiele apparaten toevoegen. Uw IT-medewerkers kunnen de beveiligingsopties van uw organisatie beheren en aanpassen vanuit een enkele console (webgebaseerd administratiecentrum). Als uw organisatie met gevoelige informatie omgaat, worden uw gegevens in de cloud beschermd. Office 365 voldoet aan de industriestandaarden waaronder HIPAA, FISMA, BAA en andere.
 • Sociale netwerken. Alle versies van Office 365 voor non-profits zijn uitgerust met Yammer, een intern sociaal netwerk voor uw organisatie.
 • 24/7 ondersteuning. Office 365 biedt u professionele hulp, 24/7 beschikbaar, om al uw kritieke problemen met minderjarigen op te lossen (afhankelijk van het door uw organisatie gekozen programma).

 

De vijf Office 365 aanbiedingen voor non-profits

Er is geen enkel Office 365-aanbod voor non-profits.

| Er worden 2 soorten abonnementen aangeboden als donaties:

 • Office 365 Essentials voor non-profits
 • Office 365 Entreprise E1 voor non-profits

WAARSCHUWING - De Office-suite (Word, Excel, PowerPoint, enz.) is niet inbegrepen.

Om deze gratis Office 365-abonnementen aan te vullen, kunt u de laatste versie van Office aanvragen. De beschikbare Office-versies vindt u hier

| Er worden 3 soorten abonnementen met korting aangeboden:

 • Office 365 Premium voor non-profits
 • Office 365 Entreprise E3 voor non-profits
 • Office 365 Entreprise E5 voor non-profits

Met deze programma's kunnen uw medewerkers Office applicaties gebruiken op maximaal vijf apparaten per gebruiker.

De Premium - Small Business programma's zijn gericht op kleine non-profit organisaties zonder IT-personeel ter plaatse. Deze abonnementen zijn eenvoudiger op te zetten, te gebruiken en te onderhouden, maar zijn beperkt tot maximaal 300 gebruikers.

Aan de andere kant zijn de Enterprise-versies bedoeld voor organisaties van elke grootte die gebruik maken van een client/server-netwerk, zoals Windows Server.

Wees voorzichtig bij het maken van uw eerste keuze, want overstappen van een Premium (Small Business) abonnement naar een E-abonnement is niet eenvoudig.

Voor een gedetailleerde vergelijkingstabel tussen deze 5 abonnementen verwijzen wij u naar de Office 365 pagina voor Microsoft Nonprofits.

 

Komt uw non-profit in aanmerking voor Microsoft Office 365?

Als een organisatie in aanmerking komt voor permanente licentie donaties van Microsoft, zal het ook in aanmerking komen voor Microsoft's cloud productaanbod voor non-profits, met uitzondering van bibliotheken, waarvan de toegang beperkt is tot permanente licentie donaties.

 

Uw non-profit is nu klaar om Office 365 ten volle te benutten!